Gutt ble kasta i Kommunehølet

SLÅSSKAMP: Silje Wærnersson var på jobb i Brygga Isbar og Grill i Langesund natta da det brøt ut slåsskamp i gata mellom det gamle rådhuset og Kommunehølet. Silje og flere prøvde å stoppe slåsskampen. En ung mann ble kasta i Kommunehølet. Silje kjørte to til legevakta.

SLÅSSKAMP: Silje Wærnersson var på jobb i Brygga Isbar og Grill i Langesund natta da det brøt ut slåsskamp i gata mellom det gamle rådhuset og Kommunehølet. Silje og flere prøvde å stoppe slåsskampen. En ung mann ble kasta i Kommunehølet. Silje kjørte to til legevakta. Foto:

Av

– Jeg var en av de som grep inn og prøvde å stoppe slåssingen, sier Silje Wærnersson i Brygga Isbar og Grill i Langesund. Hun var et av øyenvitnene til det politiet kalte for masseslagsmål på Langesund torg natt til søndag 29. juli.

DEL

Silje Wærnersson driver Brygga Isbar og Grill ved Søndre Dampskipsbrygge i Langesund, og hun var på jobb i kiosken da det brøt ut slåsskamp mellom en gjeng like nedenfor det gamle rådhuset ved 03-tida om natta.

Det var altså ikke på torget slåssingen foregikk, slik politiet beskrev det i sin offentlige journal på Twitter. Slåsskampen startet i gata og området ved Kommunehølet like nedenfor det gamle rådhuset.

Det var veldig mange mennesker i Langesund sentrum lørdag 28. juli, og natta etter konserten med CC Cowboys der det hadde vært 2000 mennesker.

«Langesund kl.0250: Melding om masseslagsmål. Skal muligens bli brukt jernstenger. Rundt 20 personer. Flere patruljer på vei.» sto det på politiets nattrapport på twitter.

Politiets melding om masseslagsmål i Langesund ble omtalt i nettaviser lokalt og nasjonalt søndag 29. juli. Også NRK Dagsnytt radio meldte søndag om hendelsen i Langesund.

Ingen hørte noe

Dagene etter denne politirapporteringen var PDs journalist rundt i Langesund sentrum og spurte ansatte i utelivsnæringen, båtturister og bobilturister som hadde vært i Langesund sentrum denne lørdags- og søndagsnatta.

Ingen av dem PD snakket med hadde sett eller hørt noe til slagsmål på Langesund torg. PD ble også beskyldt for å dikte opp historier og lage skandale-oppslag om bråk i Langesund som ikke har skjedd.

Silje så alt

Men Silje Wærnersson som var på jobb i nattkiosken på brygga, så hva som skjedde og ble en hjelpende aktør:

– Det var 8-10 personer som begynte å slåss på nevene i gata mellom gamle rådhuset og Kommunehølet. Jeg og noen flere grep inn og forsøkte å stoppe slåssingen, forteller Silje Wærnersson (25).

Silje forteller videre at det kom flere folk til, og det samlet seg etter hvert mange mennesker som så på slåssingen som skjedde. Flere forsøkte å gripe inn og stanse bråket. Stemningen var hissig. Flere ringte politiet, det gjorde også Silje.

Kasta i Kommunehølet

– En av guttene på cirka 25 år som var blitt slått, ble kasta i vannet i Kommunehølet to ganger. Jeg kjørte ham til legevakta, han var herfra. Han var også blitt slått i bakken og ble skadet. På legevakta måtte han sy to sting ved øyet.

Silje forteller at en annen ung mann også ble kasta i vannet. Han ble ikke skadet, men var veldig kald etterpå. Han fikk et teppe av de ansatte i kiosken.

– Jeg kjørte også en kamerat av broren min til legevakta, han var blitt slått av en knyttneve og hadde en stor kul over øyet.

Svigersøster til Silje sprang opp til vaktene på Wrightegaarden og Victoria og bad om hjelp. Vaktene hadde ikke sett eller hørt noe bråk eller slåssing.

– Slåsskampen hørtes nok ikke opp til Wrightegaarden og Victoria, for alt skjedde her nede ved Kommunehølet. Det sto én mann som var med slåssgjengen som holdt på en jernstang, men han brukte den ikke. Da alt bråket var over, kom politiet, men da var det rolig her, forteller Silje Wærnersson.

Artikkeltags