Bamble Musikkorps runder 70 år

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Den 2. oktober 1936 ble Bamble Musikkorps stiftet. På mandag kan dagens korpsmedlemmer følge historiens sus når 70-årsdagen er et faktum.

DEL

Bamble Musikkorps er nok et bevis på det betydelige musikalske mangfoldet som preger kommunens kulturbilde.

Sju karer startet det hele i 1936. I dag teller korpset 25 medlemmer, når alle er på plass.

Dette er et korps som på alle mulige måter er tro mot brassmusikkens grunntanke.

– Vi er nok det som kalles et tradisjonelt brasskorps, forteller Lisbeth Kristiansen, medlem av jubileumskomiteen.

Kort fortalt. Bamble musikkorps spiller kjente og kjære toner som for eksempel «Gammel Jegermarsj».

Andre toner

Selv om korpset runder 70 år på mandag, skal ikke selve markeringen gå av stabelen før lørdag den 21. oktober. Da begynner det hele med stor konsert i Sentrum kino. I den anledning må korpset bryte på repertoaret og lære seg helt andre toner. Blant annet øver korpset inn musikken til arien «Nessun Dorma» av Pucchini. Grunnen til dette er at Anders Vangen skal synge sammen med korpset.

Etter konserten går korpsets medlemmer og spesielt inviterte gjester til stor jubileumsmiddag på klubbhuset til LIF.

Penger

Bamble Musikkorps har ikke noen annen historie enn andre lag og foreninger tuftet på viljen til ildsjeler. Det har også vært i behov av penger opp gjennom årene. Kort tid etter oppstarten besluttet korpset å søke om støtte fra daværende Bamble kommune og Bamble Sparebank. Offentlige kulturmidler var nok ikke høyt prioritert den gangen, for korpset fikk blankt avslag på søknaden. Bamble Sparebank, som opp gjennom årene har bidratt med store beløp til enkeltpersoner, lag og foreninger, donerte 100 kroner til innkjøp av nye instrumenter. Dette var den gang 100 kroner rakk til mye. Også 18 år senere, da korpset gikk til storinnkjøp av blåserbesetning, fikk man mye for pengene. Alle instrumentene kom den gangen på 10.000 kroner. I dag får man trolig knapt ett instrument for denne summen.

Artikkeltags