20 leiligheter på Lilletorget

Skissene som foreligger så langt er bare foreløpige tanker. Men Clemens Eiendom AS, datterselskap av Opplysningsvesenets fond, sier på sine nettsider at de skal bygge rundt 20 leiligheter på Lilletorget.

Skissene som foreligger så langt er bare foreløpige tanker. Men Clemens Eiendom AS, datterselskap av Opplysningsvesenets fond, sier på sine nettsider at de skal bygge rundt 20 leiligheter på Lilletorget.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Opplysningsvesenets fond vil bygge 20 leiligheter på Lilletorget i Langesund.

DEL

Følg PD på Facebook

– Det planlegges rundt 20 leiligheter med størrelser som varierer fra 34 til 98 kvadratmeter. Det planlegges også underjordisk parkering med rundt 20 plasser omtrent i plan med gaten utenfor, reklamerer Clemens Eiendom med på sine nettsider.

Clemens Eiendom AS er et heleid datterselskap av Opplysningsvesenets fond, som skal utvikle leilighetsprosjektet på Lilletorget. Opplysningsvesenets fond fikk flere eiendommer på Lilletorget i et makeskifte kommunen gjorde for å kunne legge ned skytebanen på Fjelljordet og regulere et større område rundt skytebanen til boligformål.

Småhusbebyggelse

Clemens Eiendom har engasjert Rodeo arkitekter AS til prosjekteringen. De har sendt ut et varsel om oppstart av planprosessen. Der slår de fast at det skal bygges leiligheter som utformes som konsentrert småhusbebyggelse, med et uttrykk som bygger videre på Langesunds opprinnelige kompakte bebyggelse.

Clemens Eiendom sier på sine nettsider at den planlagte bebyggelsen forsøker å ta opp det karakteristiske ved den eldre bebyggelsen i Langesund, med småhus tett i tett langs gateløpet og små forskyvninger i byggelinjen.

– På denne måten beholdes «Langesundsskalaen» i den nye bebyggelsen, står det.

Tidlig

Arkitektfirmaet som prosjekterer så langt sier at ingenting rundt prosjektet er spikret ennå.

– Det lille som er gjort av skisser så langt er bare foreløpige tanker. Vi skal i dialog med naboene og lage nye foreløpige skisser i desember eller januar. Det er fremdeles mye som ikke er bestemt i forhold til prosjektet, men allerede i mars eller april neste år vil vi kunne bli noe mer konkrete, sier Timon Linderud hos Rodeo arkitekter.

Byggestart neste høst

Varselet om planoppstart er starten på reguleringsprosessen.

– Vi forventer byggestart i andre halvdel av 2016. Salgsstart av boligene blir i tredje kvartal 2016, skriver Clemens Eiendom.

Innspill til forslaget til planoppstart må være inne før 24. november.

Vil lande prosjektet med stil

Den gamle stilhopperen Olav Hansson er prosjektleder for Lilletorget. Han ønsker å lande fjellstøtt denne gangen også.

Stilhopperen fra Røa, ulastelig antrukket i hvit hoppdress bestandig, vant lag-gull under VM på ski i Oslo i 1982, sammen med Johan Sætre, Per Bergerud og Ole Bremseth. I det samme mesterskapet tok han individuelt sølv.  Totalt har han 11 pallplasser fra verdenscupen, 8 andreplasser og tre tredjeplasser. Nå satser 58-åringen på å ta gull med leilighetsprosjektet på Lilletorget i Langesund.

Fra A til Å

– Dette prosjektet har vi planer om å kjøre gjennom til det står nøkkelferdige leiligheter og venter på sine nye eiere. Vi er allerede i dialog med naboer i Langesund, og gleder oss til dette begynner å rulle for alvor. Vi regulerer hele området, men foreløpig har vi ikke landet i forhold til hvordan prosjektet blir seende ut til slutt. Men vi er veldig fornøyd med de foreløpige skissene og tankene Rodeo arkitekter har lansert, sier Hansson.

Holder tidsplanen

Han sier også at selv om det tar tid å prosjektere og regulere i slike saker, så har de tro på at de skal klare å holde tidsplanen som er skissert i det foreløpige prospektet de har lagt ut på sine nettsider.

Artikkeltags