Nå kommer Stathelle-planen

KOMMER: Finn Roar Bruun bekrefter at planen kommer til behandling.

KOMMER: Finn Roar Bruun bekrefter at planen kommer til behandling. Foto:

Av

Endelig ser det ut til at reguleringsplanen for Rådhusplassen på Stathelle kommer til behandling.

DEL

I mange år har de gamle husene som omkranser Rådhusplassen på Stathelle vært et tema. I 2015 ble det startet et arbeid, med stor deltakelse fra beboere, velforeninger og andre, der målet var å få på plass en reguleringsplan så fort som mulig. Nå har Norconsult, som er inne som konsulenter i arbeidet med reguleringsplanen, sendt fra seg sitt forslag om reguleringsbestemmelser til administrasjonen i kommunen.

Det har vært mange runder i forhold til om de aktuelle husene kan rives. Forslaget man endte opp med, etter mange innspill fra beboere i området og andre, var at det kanskje ser ut til at å ta vare på det gamle vellokalet, Fogdegården og det gamle bedehuset er det riktige. Det gamle fengselet og den gamle skolebygningen har det versert forslag om å rive. Hva byggesaksavdelingen kommer til når de lager sin innstilling i saken er det litt for tidlig å spå, men det som er sendt over fra Norconsult tyder helt klart på at det er dette som ligger til grunn for deres forslag så langt.

Virksomhetsleder Finn Roar Bruun sier til PD at alt tyder på at de ikke kommer til å endre så mye på det som Norconsult har foreslått, og at de skal gjøre alt de kan for å få saken klar til møtet i teknisk utvalg 23. januar.

Artikkeltags