Fylkesmannen har bevilget 29.000 til jakt på gjedde

Christian Hagstrøm får 29.000 til bekjempelse av gjedda i Grobstokkvann.

Christian Hagstrøm får 29.000 til bekjempelse av gjedda i Grobstokkvann.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Fylkesmannen i Telemark har bevilget 29.000 kroner til arbeidet med å bekjempe uønsket gjedde i Grobstokkvannet.

DEL

Sommeren 2017 ble det fanget gjedde i garn i Grobstokkvann i Bamble kommune. Gjedde er ikke tidligere påvist der, og det er ikke en art som forekommer naturlig i vassdraget.

– Det er sterke indikasjoner på at arten er satt ut i vassdraget med overlegg, skriver Fylkesmannens miljøavdeling i sitt svarbrev på søknaden om økonomisk støtte til arbeidet med å bli kvitt gjedda igjen.

Bamble kommune, gjennom sin miljørådgiver Christian Hagstrøm, har klart signalisert ønske om å sette i verk tiltak som tar sikte på å undersøke gjeddas status i Grobstokkvann, om det er snakk om en nyere utsetting eller om den allerede er etablert i vannet.

– Dette vil gjøres gjennom fisking med ruser, med start rett etter isgang. I tillegg vil det utarbeides informasjonsmateriell for å opplyse om gjeldende regelverk og konsekvensene ved spredning av fremmede arter, skriver Hagstrøm i sin søknad.

Fylkesmannens miljøavdeling er positive til søknaden.

– Tiltaket tar sikte på å kartlegge og fjerne den fremmede arten gjedde fra Grobstokkvannet, og vil dermed

forbedre tilstanden for stedegent naturmangfold. Det er ikke forventet noen negative konsekvenser av tiltaket, slik at naturmangfoldlovens prinsipper ikke trenger nærmere vurdering, skriver de i sitt positive svar.

Kommunen får 29.000 kroner til de nevnte tiltakene som er tenkt gjennomført så fort isen går på Grobstokkvannet til våren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken