Grunneier om gjedde i Grostokkvann: Miljøkriminalitet av verste sort

I garnet: Denne gjedda ble tatt i garnet i Grostokkvann for kort tid siden. Det er første gang det er tatt gjedde i vannet.

I garnet: Denne gjedda ble tatt i garnet i Grostokkvann for kort tid siden. Det er første gang det er tatt gjedde i vannet.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Miljøkriminalitet av verste sort, tordner grunneier Erik Dahl etter å ha fått gjedde i garnet i Grostokkvann.

DEL

Dahl er en av flere grunneiere i Grostokkvann i Vest-Bamble. Vannet er kjent som et av de virkelig gode fiskevanna i kommunen, og det har i det siste vært åpnet for fritt fiske for å forvalte fiskebestanden fornuftig. Det har altså resultert i at noen har sluppet gjedde i vannet.

– Dette er takken for å åpne for at alle som vil kan få fiske i Grostokkvannet. Det er for ille, tordner den ellers så sindige Erik Dahl.

Gjedda som ble tatt i garn for kort tid siden var ikke veldig stor.

– Alt tyder på at den er satt ut nylig, og det er ganske sikkert ikke sånn at den er satt ut aleine. Det kan se ut som gjedda nå er på plass i Grostokkvannet, og det er jo så godt som umulig å bli kvitt rovfisken viss den først har etablert seg. Dette er rett og slett utrolig trist og leit, sier han.

For en del år siden ble det også satt ut sørv i vannet. Den er nå i et antall som kan kalles voldsomt mange. Gjedda spiser sørven, og får derfor perfekte forhold.

– Det er ørret og abbor som er fiskene vil ønsker å ha her. Ikke rovfisken som har kommet hit nå, sier Dahl oppgitt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken