Gå til sidens hovedinnhold

Avmålt glede over vestvendt

Artikkelen er over 5 år gammel

Krabberødstrand vel er glade for at vegvesenet planlegger vestvendt Grenlandsbru. Men kampen mot støy har knapt startet, varsler vellederen.

Følg PD på Facebook

– Vi registrerer at Statens vegvesen følger vedtakene fra bystyret i Porsgrunn og kommunestyret i Bamble, og legger den nye Grenlandsbrua på vestsiden av dagens bru i sine videre planer. Det er naturligvis de aller fleste i Krabberødstrand godt fornøyd med. Men det er en avmålt jubel. Vi har fremdeles tøffe kamper foran oss, varsler velleder Knut Schüller.

Blir mer støy

Kampen han mener knapt har startet er kampen for å få på plass støydempende tiltak når den nye brua blir bygget.

– Vi vet at det er meningen å øke tillatt hastighet til 110 kilometer i timen når det blir fire felt over brua. Fra dagens 80 kilometer i timen vil det medføre en sterk økning i forhold til støy. Vi må sørge for at vegvesenet gjør alt de kan for å redusere støyen fra begge bruene når de bygger den nye, sier Schüller bestemt.

Han legger til at han allerede har sendt bilder av bruer andre steder i Europa der det er satt inn enkle tiltak som er meget effektive, til planleggerne i vegvesenet.

Glass

– Blant annet er det en stor bru i Danmark der det er satt opp glass hele veien, og det reduserer støyen dramatisk, sier han.

Han forteller at vegvesenet så langt har sagt at det vil bli vanskelig med slike tiltak fordi den eksisterende Grenlandsbrua allerede er fredet.

– Da har jeg svart som sant er, at det synes jeg er veldig rart. Når de nå har restaurert Breviksbrua, som også er fredet, så har de satt opp klatresikkert gjerde som har endret hele utseendet på brua. Da har det ikke vært vanskelig å få det til. Jeg tror nok de klarer å få på plass støydempende tiltak som er effektive viss de vil. Det er nok vilja det står på først og fremst, sier Schüller.

Han legger til at han er klar over at noen av dem som bor i husene som ville blitt løst inn og revet dersom det hadde kommet østvendt bru faktisk er litt skuffet dersom brua nå blir liggende vestvendt.

– Jeg har snakket med noen av dem, og de har nok regnet med innløsning nå. Men slik ser det ikke ut nå, sier vellederen.

Ingen hus blir innløst

Prosjektleder Roar Gärtner bekrefter at ingen hus løses inn dersom den nye Grenlandsbrua legges vest for dagens.

– Mye av argumentasjonen for å ikke følge vår anbefaling har fra politikernes side vært å skåne lokalbefolkningen. Legger vi brua på vestsida av dagens, vil det ikke være aktuelt å løse inn noen av husene som ligger østenfor brua i dag i Krabberødstrand, sier prosjektlederen til PD.

Totalt blir det da bare snakk om ett hus som ligger vestenfor dagens bru som må rives.

Kommentarer til denne saken