ØPD Group fortsetter som ØPD AS

ØPD-sjef Nils-Johan Tufte kom tirsdag med gode nyheter.

ØPD-sjef Nils-Johan Tufte kom tirsdag med gode nyheter. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Tirsdag kom direktør Nils-Johan Tufte i ØPD Group med gladnyheten om at et betydelig antall arbeidsplasser er reddet.

DEL

Klokka 09 tirsdag innkalte Tufte til allmøte. Der informerte han om at forhandligene om videre drift har gitt resultater.

Sammen med tre andre investorer, har Tufte kjøpt opp hele boet. Det nye selskapet skal hete ØPD AS.

Allerede i gang

Da PD var på besøk hos ØPD AS tirsdag formiddag, var det allerede full aktivitet i lokalene.

– Vi er i gang med å få på plass alle formalia, og allerede fra førstkommende mandag håper vi å være i gang igjen med de store prosjektene som stoppet opp som følge av situasjonen vi havnet i, sier Tufte.

Han håper at det nye selskapet trer rett inn i samtlige pågående prosjekter, men så langt er ikke alle avtaler signert i så måte.

Slo seg konkurs

Onsdag 22. februar ga ØPD-direktør Nils-Johan Tufte beskjed til de ansatte om at de mistet jobben. Totalt 140 personer ble rammet.

Selskapet meldte seg konkurs etter at gjeldsforhandlingene ikke førte fram. Årsregnskap for 2015 endte ifølge Brønnøysundregistrene med et underskudd på 65,6 millioner kroner. Nylig skrev TA at selskapet hadde et positivt driftsresultat i 2016, med en ordrereserve på over 250 millioner kroner.

– Vi har hatt en virksomhet i et marked i stor fart. Dessverre har vi slitt med gammel gjeld, sa Tufte til PD etter at han tidligere på dagen onsdag 22. februar hadde gitt de ansatte den tunge beskjeden.

Sverige-satsing var katastrofe

Direktøren forklarte onsdag i forrige uke at det var en satsing i Sverige tilbake i 2015 som ledet selskapet inn i det han beskriver som en økonomisk katastrofe.

– Ting begynte å gå galt etter at vi begynte å oppleve en stor økonomisk vekst for noen år tilbake. Dette medførte organisasjonsmessige utfordringer. Vi trodde jobben i Sverige var det som skulle til for å redde ØPD ved å opprettholde veksten.

Men satsingen skapte ikke annet en økonomiske problemer.

– Det gikk veldig galt i Sverige. Det var en helt annen kultur der borte, og en dårlig kontraktforståelse, forklarer Tufte.

Kontrakten medførte større kostnader enn inntekter. Da ØPD hadde trukket seg ut hadde de tapt 40 millioner kroner som følge av Sverige-satsingen.

– Dette er tapet har vi båret på siden.

Kunne vært bedre håndtert

Tufte sier konkursen kunne vært unngått dersom de hadde håndtert situasjonen annerledes.

– De siste to årene har vi totalt puttet inn 110 millioner kroner i selskapet for å forsøke å unngå dette scenarioet.

– Slik vi ser det i dag skulle vi heller ha puttet inn et litt større engangsbeløp i stedet for mange små.

Artikkeltags