Telenor i dialog med Bamble kommune om mobildekningen

FIBERNETT: Moderniserings-direktør Arne Quist Christensen.

FIBERNETT: Moderniserings-direktør Arne Quist Christensen.

Artikkelen er over 1 år gammel

– Telenor er i dialog med Bamble kommune om den generelle mobildekningen i Bamble, sier moderniseringsdirektør Arne Quist Christensen i Telenor Norge.

DEL

Christensen svarer på kritikken fra Hans Per Heistad i PD onsdag, om at det er katastrofalt dårlig mobildekning i Bamlebygda for dem som har Telenor-abonnement. I forbindelse med at Telenor bygger ut fibernett i Bamble kommune, vil fasttelefonen med det gamle kobbernettet bli stengt fra 31.12.2019.

– I Bamlebygda er mobildekningen for mange ikke tilfredsstillende. Men Telenor har, i samarbeid med kommunen, bygget et fibernett som er tilbudt alle innbyggerne. Nesten 90 prosent har takket ja til dette, sier moderniseringsdirektør Christensen.

Som en del av tilbudet fra Telenor, leveres også en trådløs ruter.

– Alle moderne mobiltelefoner har i dag muligheten til å kople seg opp via et slik trådløst nettverk, tale-over-wifi. Kundene våre har da mulighet til å bruke mobilen på vanlig måte så lenge man er innenfor dekningen av sitt trådløse nettverk.

Sammen med kommunen kartlegger Telenor områder hvor det er ønskelig å utbedre dekningen. Hva det ender opp med er for tidlig å fastslå, ifølge Arne Quist Christensen.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken