Tråkker til med nytt jegerkurs i januar

BJFL inviterer til nytt jegerprøvekurs så fort nyåret har meldt sin ankomst.

BJFL inviterer til nytt jegerprøvekurs så fort nyåret har meldt sin ankomst. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Bamble Jeger & Fiskerlag (BJFL) fortsetter å markere seg som en meget aktiv forening. I januar tråkker de til med nytt jegerprøvekurs.

DEL

BJFL er en av kommunens største og mest aktive foreninger. I forhold til forvaltningen av jakt og fiske i Bamble er de sentrale år etter år, og når det gjelder å utdanne nye jegere i Bamble er de uunnværlige. Både med tanke på at de år etter år sørger for jegerprøvekurs, men også fordi de driver opplæringsjakt i stor skala. Mange nye jegere har fått sin debut i Bamble de siste årene, både jegere fra egen kommune og fra andre kommuner.

Nå er de nok en gang på plass og tilbyr jegerprøvekurs. Ikke før har det nye året sett dagens lys, så drar BJFL i gang det nye kurset.

– Vi starter nytt Jegerprøvekurs mandag 8. januar på klubbhuset på Stathelle, skriver de på sin nettside.

Grunnkurs

Jegerprøvekurset er et grunnkurs som alle nye jegere må gjennomføre. Man kan ta kurset fra det året en fyller 14 år. Krav til fullført jegerprøvekurs er at kandidaten har gjennomgått alle 9 samlingene kurset inneholder. Samling 1,2,3 og 4 har obligatorisk frammøte på kurs, og det er ikke tillatt med fravær på disse samlingene. Kandidaten kan ha fravær fra undervisningen på inntil 2 samlinger, men bare fra samling 5,6,7,8 eller 9. Ved fravær skal kandidaten levere kursbevis til instruktøren for bestått test fra e-læring-en fra den aktuelle samlingen.

Jegerprøvekandidater som ikke har fullført hele Jegerprøvekurset kan ta de manglende deler av kurset ved et annet kurs.

Artikkeltags