«Skaddenprisen» til Synnøve Mæland

PRIS: Synnøve Mæland med Jan Olav Kvitnes og Leif Karlsen.

PRIS: Synnøve Mæland med Jan Olav Kvitnes og Leif Karlsen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Langesundsfjorden Kystlag har tildelt «Skaddenprisen 2019» til Synnøve Mæland for sin rolle i utviklingen av Telemarkskysten.

DEL

Det var i 2018 at Langesundsfjorden Kystlag opprettet «Skaddenprisen». Første året gikk den til fiskerimiljøet på Valletangen i Bamble.

I år har kystlaget valgt å gi prisen til Synnøve Mæland, fordi hun er en person som har hatt en meget vesentlig rolle i utviklingen av kysten i telemark, heter det i begrunnelsen for pristildelingen.

Synnøve Mæland har i en årrekke jobbet hos Fylkesmannen i Telemark, der hun hadde prosjektansvaret for flere større samfunnsoppgaver i fylket.

Synnøve Mæland har hatt ansvaret for å følge opp Skjærgårdsparken i Telemark og avtalen mellom kommuner, private og staten. Skjærgårdsparken er på 10.000 mål og inneholder 150 friluftsområder.

En av oppgavene har vært å sørge for gode og tilgjengelige friluftsområder for båtfolket og fotfolket.

Synnøve Mæland gis også ros av kystlaget fordi hun har fulgt opp kystleden langs kysten i Telemark, med rimelige overnattingsmuligheter. Flere statlige millioner kroner er blitt bevilget til kystled-formålene.

Det var leder av Langesundsfjorden Kystlag, Jan Olav Kvitnes som delte ut prisen.

Artikkeltags