Ny murtrapp og belysning i Krogshavn

RUSTER OPP: Bamble kommune vil ruste opp Krogshavn og flere andre friluftsområder, ifølge Unni Lyngmyr i Skjærgårdstjenesten.

RUSTER OPP: Bamble kommune vil ruste opp Krogshavn og flere andre friluftsområder, ifølge Unni Lyngmyr i Skjærgårdstjenesten.

Bamble kommune skal ruste opp en rekke friluftsområder i løpet av kommende år.

DEL

Lekeapparater for 150.000 kroner på Ivarsand, asfalt på Rognstranda til tilsvarende sum og murtrapp og belysning i Krogshavn for til sammen 300.000 kroner er noe av prosjektene Bamble kommune ønsker å gjennomføre i perioden 2019–2022.

– Vi ønsker å gjøre dette for allmennheten slik at friluftsområdene blir mer attraktive, sier Unni Lyngmyr i Skjærgårdstjenesten.

Flere steder satser de på benker og griller.

– Vi har hatt fokus på nye griller i de siste årene, spesielt der hvor folk griller på bakken. Griller øker sikkerheten samtidig som det holdere områdene pene. Man unngår bålplasser og forsøpling med engangsgriller.

Kommunen har sendt Telemark fylkeskommune en liste med tiltak de har planlagt i statlig sikra friluftslivsområder ettersom de da kan søke om midler fra Miljødirektoratet. I 2019 håper de blant annet på å erstatte steinrøysa i Krogshavn med en murtrapp ved den minste stranda.

– Vi ser for oss at det kan bli en sitteplass, samtidig som den vil virke forskjønnende.

Artikkeltags