Velet tar seg av Tangen-brua

Da lokalavisa traff Håkon Zachariassen fra Langesund vel på brua til Tangen fort tirsdag, holdt Bilfinger på å sette opp stillasene ved brua. Rehabiliteringsarbeidet er godt i gang. Brua blir stengt i tre uker.

Da lokalavisa traff Håkon Zachariassen fra Langesund vel på brua til Tangen fort tirsdag, holdt Bilfinger på å sette opp stillasene ved brua. Rehabiliteringsarbeidet er godt i gang. Brua blir stengt i tre uker.

Av

Denne uka starter den store jobben med å få satt brua over til Tangen fort tilbake å topp stand. Langesund vel står bak initiativet.

DEL

Tangen fort og friområdet rundt det er veldig viktig for Langesunds befolkning, og for mange fra andre steder også, i forhold til rekreasjon og turer i det fri.

– Det er helse i hvert skritt her ute, og en fantastisk utsikt. Det er veldig mange som bruker dette området så godt som daglig, og da vi begynte å se nærmere etter så vi at brua er tydelig preget av tidens tann. Ikke minst ser vi at vindelmekanismen har begynt å bli tatt av rust, og noe må gjøres, forteller Håkon Zachariassen fra styret i Langesund vel.

Fikk midler

Langesund vel har ingen sparekonto med store summer som kan finansiere investeringer i den størrelsesorden som rehabiliteringen av brua vil kreve.

– Vi søkte Sparebankstiftelsen DNB om midler, og for flere måneder siden fikk vi positiv tilbakemelding på søknaden. Da var det bare å gå i gang og organisere det hele. Og etter litt fram og tilbake rundt hvem det er som har ansvaret for framtidig vedlikehold, har vi nå fått alt på plass, smiler Zachariassen.

Sandblåses

Han kan fortelle at mekanismen til vindelbrua, som er på begge sider av brua, skal sandblåses og gjøres frie for rust. Det samme med deler av selve brukonstruksjonen.

– Etter ta det er sandblåst, skal delene settes inn etter samme standarden som de bruker i Nordsjøen. Bedre kan det nok ikke bli, sier han bestemt.

Rekkverket på brua skal demonteres og sendes til Bilfinger på Herøya. Der skal det kalkblåses, for å sikre at den opprinnelige fargen kommer tilbake på rekkverket.

Stengt i tre uker

Arbeidet har som sagt startet denne uka. Dekket på brua skal også skiftes ut, og til sammen gjør dette at brua blir stengt under hele rehabiliteringsperioden.

– Det skal ta tre uker å gjøre dette ferdig. I den perioden vil brua være stengt. men det er jo tilgang til Tangen via stiene på begge sider av brua. Det går fint for de fleste å komme seg ut dit, også blir det jo så bra etterpå, sier Zachariassen.

Artikkeltags