Høgenhei blir «blåfjell» i år

POSITIV: Henry Hvalvik og kommunen er positive til søknaden om å lyse opp.

POSITIV: Henry Hvalvik og kommunen er positive til søknaden om å lyse opp.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Nå kan det bli julebelysning på tunnelåpningene både på Høgenhei og på Frierflauene. Nye Veier har fått lov til å sette det opp av Statens vegvesen.

DEL

Også Bamble kommune er mer enn positive til søknaden fra Nye Veier.

– Vi har blitt forespurt av Nye Veier om hvordan vi stiller oss til å få julebelysning på Høgenhei, og det er vi veldig positive til, skriver Henry Hvalvik i en e-post til PD.

Vegvesenet er som sagt også positive, under visse forutsetninger. De vil blant annet ikke at lyskasterne som er tenkt brukt skal tennes eller slukkes etter at mørket har kommet på.

I søknaden ytres det ønske om å sette opp dekorbelysning i blått som skal lyse opp fjellsiden i Høgenhei. Det er meningen å bruke de samme lyskasterne som ble forsøkt brukt til å lyse opp Grenlandsbrua sist jul. Det viste seg vanskelig å få mye effekt av lysene på brutårnene i fjor, og nå forsøker altså Nye Veier med en ny vri.

Lyskastere skal settes opp på fundamentene mellom portalene til Bamble- og Høgenheitunnelen. Det er mer enn nok strøm i området til å ha disse blå lysene på i jula, og i søknaden har Nye Veier pekt på hvor de vil hente strømmen fra. Alt tyder på at Høgenhei og Frierflauene blir «Blåfjell» denne jula.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken