Politiet holder alle muligheter åpne

Renate Moen ble funnet mandag kveld i havnebassenget i småbåthavna på Stoa, ikke langt fra fiskesalgslaget. Det var letemannskaper fra Røde Kors som fant henne.

Renate Moen ble funnet mandag kveld i havnebassenget i småbåthavna på Stoa, ikke langt fra fiskesalgslaget. Det var letemannskaper fra Røde Kors som fant henne.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet tror ikke det har skjedd noe kriminelt rundt den savnede Renate Moen, som ble funnet død i havnebassenget på Stoa mandag kveld.

DEL

Det opplyser politiadvokat Elin Rike Johansen i Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding tirsdag.

Hun bekreftet også samtidig at de har identifisert henne ut fra ytre kjennetegn, og at de nå kun jobber ut fra at det er den savnede tobarnsmoren som ble funnet mandag.

– Ingen andre har vært savnet, og så langt vi har kunnet komme i identifikasjonen så er det henne, sa Johansen.

Etterforsker bredt

Selv om politiet ikke tror det har skjedd noe kriminelt i forbindelse med Renates død, så etterforsker de som om hva som helst kan ha skjedd.

– Vi kan ikke utelukke noe, sier Johansen.

Hun forteller også at de venter på obduksjonsrapporten for å komme videre i etterforskningen.

– Vi har ikke konkludert med noe så langt, og når den foreløpige obduksjonsrapporten kommer, som tidligst er på onsdag, så kan vi si mer om dødsårsaken. Vi etterforsker videre, og går gjennom tips og andre ting vi har vært gjennom. Vi utelukker som sagt ingenting, slår hun fast.

Var svært nær

Det var letemannskaper fra Røde Kors som fant Renate i vannet i småbåthavna på Stoa, ikke langt fra fiskesalgslaget. De la båten sin på vannet bare noe få titalls meter fra der hun ble funnet, da de skulle ut og lete på formiddagen. PD tok også bilde av politihelikopteret, da de svevde akkurat over funnstedet med varmesøkende kamera, uten at de så noe til den døde. Det var først rundt klokka 17.30 mandag noen av letemannskapene fant henne i vannet, og redningsdykkere fikk tatt henne opp.

Ikke langt

Renate ble funnet bare noe få hundre meter fra boligen i Baneveien, der hun var på fest fredag kveld.

Politiet hentet inn overvåkningsbilder fra området rundt funnstedet mandag. Disse skulle de gå gjennom i løpet av dagen. Foreløpig har det ikke kommet fram opplysninger om disse bildene viser noe av situasjonen da Renate Moen havnet i vannet.

En mengde kameraer

Både bensinstasjonen på Stoa og motorbåtforeningen har overvåkningskameraer, som kan og bør ha fanget Renate da hun var på piren ved båthavna.

Lensmann Sverre Walle og hans mannskaper er på saken.

– Vi er i ferd med å samle inn alt vi kan fra overvåkningskameraene i området. Når vi har det på plass, må vi gå gjennom og se nærmere på hva vi kan finne der. Det krever litt å komme gjennom det, og vi er spent på hvor god kvaliteten på bildene er i mørket, sier Walle.

Må ha blitt filmet

Motorbåtforeningen har kameraer som dekker hele den store plassen der båtene ligger i opplag. Totalt har de 10 kameraer som filmer. Bensinstasjonen har også flere kameraer som dekker bensinpumpene på land og bensinpumpene ute på brygga der folk legger til og fyller båtene sine om sommeren. Det vil være veldig rart dersom ikke minst ett av disse kameraene har fanget opp Renate da hun gikk i området, og forhåpentlig vis også hva som faktisk skjedde da hun havnet i vannet.

Nærmer seg

Politiet begynner å danne seg et klarere bilde av hendelsesforløpet den fatale natten til lørdag 4. mars. Med obduksjonsrapporten og bilder på plass kan de være i mål.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken