Gå til sidens hovedinnhold

Ber politikerne snu om ny bru

Artikkelen er over 5 år gammel

Rådmannen ber politikerne i kommunestyret snu og gå for østvendt bru, slik vegvesenet anbefaler.

Følg PD på Facebook

Vegvesenet er tydelig på dens endelige anbefaling overfor kommunene, med ny Grenlandsbru øst for den eksisterende brua. Rådmannen sier det samme i sin anbefaling til formannskapet, som ligger ved til endelig behandling i kommunestyret førstkommende torsdag.

– Med bakgrunn i den sterke faglige vurderingen, vil rådmannen innstille på en behandling og vedtak som følger vegvesenets anbefalinger, skriver saksbehandler Henry Hvalvik i rådmannens innstilling.

Enstemmig øst

Saken var til 2. gangs behandling i formannskapet i forrige uke. Der kom Hallgeir Kjeldal (Ap) opp med forslag om å bare delvis slutte seg til vegvesenets anbefaling. Han foreslo at den nye brua skulle ligge vest for den eksisterende, akkurat som bystyret i Porsgrunn vedtok i forrige uke.

Vedtaket i formannskapet ble enstemmig for Kjeldals forslag, og formannskapets anbefaling følger saken inn i kommunestyrets behandling som deres innstilling.

Fortsatt spenning

Det meste tyder nok på at formannskapets anbefaling blir vedtatt i kommunestyret også, og at også Bamble kommune går mot vegvesenets anbefaling. Om planleggerne i vegvesenet gir seg uten videre etter de to kommunenes vedtak, er det imidlertid knyttet større spenning til de kommende månedene.

Kommentarer til denne saken