Sp sier nei til p-avgift ved skole

– ikke Mulig: Varaordfører Heidi Herum om å innføre P-avgift i Bamble.

– ikke Mulig: Varaordfører Heidi Herum om å innføre P-avgift i Bamble.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Varaordfører Heidi Herum (Sp) er klar på at det ikke vil være praktisk mulig å innføre p-avgift ved Bamble videregående skole.

DEL

Bård Hoksrud (Frp) var kjapt på banen og ytret sin misnøye med at administrasjonen i fylkeskommunen har foreslått å utrede å innføre parkeringsavgift ved fylkeskommunens egne lokasjoner, deriblant Bamble videregående skole. Fra før av betaler elevene ved Porsgrunn videregående skole for å parkere, men administrasjonen vil se på muligheten for å innføre slik avgift hele veien. Saken ble også vedtatt i hovedutvalg for samferdsel på fylkesnivå, mot Frp og Høyres stemmer. Hoksrud sa at han syns det var rart at Heidi Herum og Senterpartiet kunne være med på en slik utredning.

Godt eksempel

– Jeg mener det er riktig av fylkeskommunen å gå foran som et godt eksempel, men jeg er ikke for å innføre parkeringsavgift i Bamble. Elevgrunnlaget til Bamble videregående er ganske annerledes enn for skolene i Porsgrunn og Skien. En stor del av elevmassen kommer fra områder som ligger godt utenfor bybåndet. Jeg mener det er riktig at så mange som mulig får gått på videregående i eget nærområde, som også sikrer at de kan bo hjemme lenger. Men for Bamble videregående, både på Grasmyr og på Croftholmen, vil det nesten være umulig å følge opp en slik avgift i praksis. Dermed vil en slik avgift ganske sikkert ikke ha den ønskede effekten her i kommunen, og da mener jeg vi ikke skal bruke mye krefter på å utrede dette heller, sier Herum.

Senterpartiet vil gå noen runder før saken kommer opp i fylkestinget.

Artikkeltags