– Tror jeg kan bli ny ordfører

Hallgeir Kjeldal er ordførerkandidat for Bamble Ap og tror han kan klare å vippe sittende Frp-ordfører Jon Pieter Flølo ut av ordførerstolen. Hallgeir kjemper for miljø, næringsutvikling og for befolkningsutvikling i Bamble.

Hallgeir Kjeldal er ordførerkandidat for Bamble Ap og tror han kan klare å vippe sittende Frp-ordfører Jon Pieter Flølo ut av ordførerstolen. Hallgeir kjemper for miljø, næringsutvikling og for befolkningsutvikling i Bamble. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Hallgeir Kjeldal (Ap) tror han kan bli ny ordfører i Bamble etter kommunevalget. – Jeg tror støttepartiene er litt lei av den Frp-politikken, sier Kjeldal i dette sommerintervjuet.

DEL

Følg PD på Facebook

Hallgeir Kjeldal fyller 60 år 14. juli. Den opprinnelige stathellegutten har vært politisk aktiv i stort sett hele sitt voksne liv, med noen års pause. Pausa benyttet han til å skifte parti fra Venstre til Ap.

Vi som har vokst opp med Hallgeir Kjeldal har mange gode historier å fortelle om lystige ungdomstider. Ikke noe gærent, altså, bare morsomt. Som da han hadde sommerjobb som bussjåfør. Da kjørte han vennene hjem fra dansekveldene på Korvetten med siste buss, uansett hvor de bodde.

– Ja, jeg kjørte til og med en kamerat hjem til Øya i Brevik. Og jeg stoppa bussen midt i gata utenfor Johnsegården på Stathelle fordi en kamerat av meg drev restauranten der, så drakk jeg en kopp kaffe før jeg kjørte videre. Det var romsligere tider med bussrutene den gang, ler Hallgeir som ofte ses syklende rundt i Langesund. Han og kona bygde hus på Nustad i Langesund i 1985.

Hallgeir Kjeldal jobber som avdelingsleder på Tel-Tek i Porsgrunn. Det er et lite forskningsinstitutt som driver med forskning innenfor CO2-fangst og lagring og pulverteknologi.

Før det drev han med prosjekter i Vekst i Grenland og Telemark fylkeskommune. Yrkeslivet startet i Borealis som prosessoperatør, der han etter hvert gikk over til å bli hovedvernombud og tillitsvalgt. Så ble det fire år med ukependling med kommunikasjon for Borealis i København.

– Jeg ble tidlig politisk engasjert gjennom det fagpolitiske arbeidet. Jeg var opptatt av miljøsaker og syntes at Venstre så enkeltpersoner. Det var mange fine folk i Venstre, men jeg raka ut med partileder Lars Sponheim en gang.

PD og Kjeldal klarer ikke helt å lande på hvilket årstall vi snakker om. Men det var altså et opprivende møte med Lars Sponheim en gang han besøkte Porsgrunn. Oppgjøret gikk ut på at Hallgeir Kjeldal ville at Venstre skulle engasjere seg mer i industripolitikk og næringsutvikling, noe Sponheim var dypt uenig i.

– Jeg satt to perioder for Venstre i Bamble kommunestyre. Men jeg meldte meg ut helt stille og rolig og gjorde ikke noe nummer ut av det, og satt i kommunestyret perioden ut. Etter det var jeg to perioder ute av aktiv politikk, før jeg meldte meg inn i Ap.

Joda, vi husker at Hallgeir Kjeldal var intern konkurrent til  Linda Holien da hun ble valgt til toppkandidat for Bamble Ap for fire år siden. Men ifølge Hallgeir selv så tok han ikke opp konkurransen fordi han akkurat var begynt i ny jobb i Tel-Tek og følte at han ikke kunne si til sin nye arbeidsgiver at han ville bli ordførerkandidat. Men nå er tiden inne til å være nettopp det.

– Tror du vikelig at du har noen sjanse overfor nåværende populære ordfører Jon Pieter Flølo?

– Ja, det tror jeg. Hvis ikke hadde jeg ikke prøvd. Jon Pieter er fin han, men nå trenger han avløsing. Og det opplever jeg at støttepartiene hans synes også.

Så Hallgeir Kjeldal og Ap håper og tror at det kan lages en allianse i Bamble kommunestyre av Ap, Sp, Venstre og KrF.

– Jeg føler at Jon Pieter Flølo trekker Bamble sakte, men sikkert til en kommune uten prinsipper. Den veien passer ikke meg, sier Hallgeir Kjeldal som snakker varmt om næringsutvikling, miljø og folkevekst.

Artikkeltags