Gå til sidens hovedinnhold

– Vi skal ikke overstyre noen

Artikkelen er over 5 år gammel

Ragnar Grøsfjeld fra Statens vegvesen slo fast en gang for alle at de ikke kommer til å overprøve politikernes valg av vestvendt Grenlandsbru.

Følg PD på Facebook

Det var under Bamble Næringsforenings næringsfrokost onsdag Ragnar Grøsfjeld kom med denne bombastiske uttalelsen.

– Senest i går hadde jeg et par på kontoret mitt som hadde hørt rykter om at vi kommer til å overprøve vedtakene fra Bamble kommunestyre og Porsgrunn bystyre. Det kommer vi ikke til å gjøre. Nå sier jeg det høyt og tydelig i denne forsamlingen, så er i alle fall dere sikre på dette, sa Grøsfjeld til de frammøtte.

Fortsatt i rute

I tillegg til Grøsfjeld, som er prosjekteringsleder for den nye E18 fra Langangen til Rugtvedt, var Nina Haugland til stede under frokosten. Hun er prosjekteringsansvarlig for den nye E18 fra Rugtvedt til Dørdal.

– Selv om vi på mange måter lever i uvitenhet i forhold til framdriften og den nye veiselskapet, tyder alle signaler på at vi skal klare å komme i gang omtrent som planlagt. Men det er mange ubesvarte spørsmål rundt disse prosjektene ennå, men vi er positive og klare til å kaste oss rundt når det kommer endringer, sa hun.

Seinest april

For å komme i gang med den nye firefelts motorveien gjennom Bamble til planlagt tid, må de ha politikernes godkjenninger på plass i april.

Hun fortalte også at de langt på vei har gjennomført nødvendige samtaler og kommet til avtaler med de aller fleste berørte huseiere langs den nye traseen.

– Det er vel egentlig bare to stykker som henger igjen. Vi mener vi er i rute på dette området også, sa hun.

Det meste klart

Begge prosjekteringslederne uttrykte stor spenning om hva framtiden vil bringe for dem selv i forhold til disse veiprosjektene.

– Det nye selskapet får disse to prosjektene «rett i koppen». De er jo så godt som ferdig prosjektert begge to, men det kan nok være veldig greit for dem å få dem også, så har de noe å vise for seg om ikke alt for lenge, sa Haugland til forsamlingen.

Det var rundt 30 frammøtte på næringsfrokosten denne gangen.

Kommentarer til denne saken