Gå til sidens hovedinnhold

Julehilsen fra Nye Veier

Artikkelen er over 3 år gammel

Grenlandsbrua er stengt, men like fullt lyser den mot oss som aldri før. Det er Nye Veier som har lyssatt brua som en julehilsen til omgivelsene.

Det som er aller lettest å legge merke til er de tre store lysene som lyser mot Breviksbrua. Rødt, hvitt og grønt lys, som er julens farger, er hilsenen alle som kjører forbi på Breviksbrua får med seg. Og alle som bor i området for den sakens skyld.

I tillegg er det satt et kaldt blått lys på kabler og tårn, som også gir en veldig fin effekt i julemørket.

Tente på ideen

Kommunalsjef Leidulf Aakre kan fortelle at han ved en anledning fortalte Nye Veier om stuntet Brevik Olympiske komité gjorde for mer enn 15 år siden, med solid julebelysning på hele brua, som lokalbefolkningen var med på å få på plass ved å kjøpe lyspærer.

– Jeg har fått en hilsen her nå som sier at Nye Veier har tent på ideen. De håper at stuntet vil være til glede for beboere og trafikanter. Og det er jeg ganske sikker på at det vil være. Jeg syns dette var en fin julehilsen, sier Aakre til lokalavisa.

Arbeidene med tunnelene, både rehabiliteringen av de gamle og byggingen av de nye, fortsetter med uforminsket styrke etter jul. Planen er at arbeidet skal være ferdig ut på høsten neste år. Så lenge vil trafikken fortsatt måtte gå over Breviksbrua. Og i julen i år kan altså alle som kjører den veien nyte synet av at Grenlandsbrua er lyssatt med fargerik effektbelysning.

Kommentarer til denne saken