Fotgjenger påkjørt i Langesund

Av

En fotgjenger ble kjørt til legevakt av en tilfeldig forbipasserende bilist, etter at fotgjengeren ble påkjørt i Bambleveien i Langesund torsdag ettermiddag.

DEL

Fotgjengeren hadde smerter i ryggen etter påkjørselen, som skal ha skjedd i lav hastighet, ifølge politiet.

– Brannvesenet kom tilfeldigvis over uhellet. Fotgjengeren har smerter i ryggen og har blitt kjørt til legevakt av andre bilister som kom til stedet. Uhellet skal ha skjedd i lav hastighet, skriver politiet påTwitter klokka 15.40.

Da PD fikk kontakt med politiets operasjonssentral i Sør-Øst politidistrikt ved 17. 30-tiden torsdag, forteller operasjonsleder Rune Huns Hamar om politiets oppfattelser av hendelsesforløpet:

– Det var en bilist som kjørte i lav hastighet i Bambleveien ved Coop, da en person plutselig gikk rett ut i veien. Det er 40 km/t fartsgrense på stedet, men bilisten lå i lavere fart enn dette, sier operasjonsleder Rune Huns Hamar.

Utenfor fotgjengerfeltet

Det var en kvinne som gikk rett ut i veien, det skjedde 10 meter fra fotgjengerfeltet ved Coop i Bambleveien. Påkjørselen skjedde altså ikke i fotgjengerfeltet.

Kvinnen klaget på vond i ryggen, og hun ble kjørt til legevakta på Sundby. Kvinnen snakket ikke norsk, og hadde et språk som ingen som var på stedet, forsto.

En politipatrulje kom til Bambleveien ved 16. 30-tiden og gjorde undersøkelser på hendelsesstedet.

Det er tett snødrev i Langesund torsdag ettermiddag. Det var ikke mulig å se noe oppmålt fotgjengerfelt i den snødekte veibanen i Bambleveien.

Politiets operasjonsleder Rune Huns Hamar forteller til PD at snøværet har ført til flere trafikkulykker på veiene i Buskerud, Vestfold og Telemark torsdag ettermiddag.

Det var travle tider på politiets operasjonssentral, men operasjonslederen tok seg likevel tid til å ringe tilbake til PDs journalist som hadde forsøkt å komme i kontakt med dem.

Artikkeltags