Sier ja til nytt 18-årssted i Langesund

Cato Idar Andersen er positiv til nytt 18-årssted i Langesund.

Cato Idar Andersen er positiv til nytt 18-årssted i Langesund.

Av

Administrasjonen i Bamble kommune er positive til at det blir åpnet utested med 18-årsgrense i Langesund igjen.

DEL

– Bamble kommune har blandet erfaring med skjenkesteder for 18-åringer. Det er derimot viktig at 18-åringer som velger å nyte alkohol får et skjenkested hvor de kan konsumere alkohol under kontrollerte forhold. Trender viser at mange ungdommer velger bort alkoholen og rusmidler, men noen velger disse alternativene, skriver saksbehandler Cato Idar Andersen i innstillingen til formannskapet.

Torden bar & diskotek

Saken gjelder søknaden fra dem som står bak det nye utestedet i de gamle lokalene til Tordenskiold i Torvet 14 i Langesund. De ønsker å etablere skjenkestedet Torden bar & diskotek med 18 års aldersgrense. Ifølge saksframstillinga vil de også gjennomføre arrangementer med 20 års aldersgrense.

Så lenge dette er et skjenkested som skal etableres i lokaler der det også tidligere har vært skjenkested, så er det ikke nødvendig å legge søknaden fram til politisk behandling.

– Med bakgrunn i at dette skal bli et nytt 18 års sted i Bamble og de utfordringene som var i Langesund når vi tidligere hadde et slikt sted, ønsker Rådmannen at søknaden blir behandlet av formannskapet, skriver Andersen.

Rådmannen anbefaler at søknaden innvilges under forutsetning av at skjenkestedet differensierer mellom 18 og 20 års aldersgrense i åpningstiden. Når det er 18 års aldersgrense skal alle drikkevarer i gruppe 3 oppbevares på lager. Saken behandles i formannskapet 13. september.

Artikkeltags