Curtis Eller på Langesund Bad

Curtis Eller er i Norge for første gang. Han skal holde konsert på Langesund Bad og Kafé K. På Kafé K får han med seg Daniel Eriksen med band også.

Curtis Eller er i Norge for første gang. Han skal holde konsert på Langesund Bad og Kafé K. På Kafé K får han med seg Daniel Eriksen med band også. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Daniel Eriksen har Curtis Eller på sin topp 10 liste over favorittartister. Nå har Curtis tatt turen fra New York for å spille med ham.

DEL

Langesund Bad er et ærverdig sted med røtter langt tilbake i tid. Det er lett å bli hensatt til etterkrigstiden når man går over dørstokken. Torsdag var det lettere enn vanlig å tenke seg tilbake i tid på «Badet». I peisestua vandret nemlig en mann med gammeldagse posebukser med bukseseler. Han hadde kraftig bart, og så mest av alt ut som han var tatt rett ut av en amerikansk gangsterfilm fra 1950-tallet. Curtis Eller er i byen.

– Jeg kjøpte det første albumet hans for tre år siden, og for et drøyt år siden tok jeg kontakt. For meg er det stort at han er her i Langesund. Jeg gleder meg til å høre ham her på Langesund Bad på søndag, og jeg gleder meg til å spille sammen med ham på et par konserter, sa Daniel Eriksen.

Første gang

Curtis Eller spiller banjo og fremfører egne sanger. Han blir puttet i bolken for rock, men musikken hans favner alt fra country til blues. Han har aldri vært i Norge før.

– Dette er mitt første besøk her i landet. Daniel har snekret et flott opplegg for meg her, og inntrykket mitt av Norge og Langesund så langt er veldig bra. Togturen var flott, og da jeg kom hit onsdag og fikk se Langesund Bad, fjorden og kjenne den rene lufta, skjønner jeg at det er lett å bli glad i dette landet, sa han.

Solo på Badet

Curtis Eller skal spille åtte konserter i Norge de neste ti dagene. Konserten på Langesund Bad er han alene om, og den går av stabelen førstkommende søndag.

– Det blir en intim konsert i et av lokalene i dette flotte bygget. Hvor vi skal spille kommer an på hvor mange som kommer, smilte han.

Den første konserten går i kveld. Den er i Farsund, og der er Daniel Eriksen og bandet med.

– Vi skal kjøre hver vår avdeling under konserten, i tillegg til at vi skal gjøre en del av hans låter sammen, fortalte Eriksen.

16. oktober spiller duoen Eller - Eriksen konsert på Kafé K i Porsgrunn, og dagen etter spiller de sammen i Bø.

14. oktober spiller Eller på John Dee i Oslo. Der har han fått med seg Vidar Busk. Han spiller med andre ord sammen med Langesunds to store gitarhelter i løpet av norgesturneen.

Spiller mye

Curtis Eller turnerer mye verden over. Han har skaffet seg en trofast lytterskare. Han startet i showbusiness som sjuåring, som sjonglør og akrobat i Detroit. Han konverterte snart til banjoen, for som han selv sier: «Det er der penga ligger».

Curtis Eller har fire utgivelser bak seg. Hans siste album «Wirewalkers & Assassins» har blitt veldig godt mottatt.

– Jeg skriver om mange forskjellige ting. Alt fra sirkuselefanter til sukker og salt blir omtalt i mine tekster, og jeg håper folk liker det, smilte han.

Artikkeltags