– Dette bør andre lære av

Vesla Jacobsen legger ikke noe imellom når hun omtaler ubemannede turistkontor. Hun kaller det en skam, og roser Victoria Boys for innsatsen de har gjort i sommer.

Vesla Jacobsen legger ikke noe imellom når hun omtaler ubemannede turistkontor. Hun kaller det en skam, og roser Victoria Boys for innsatsen de har gjort i sommer.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Vesla Jacobsen har 40 års erfaring fra reiselivsbransjen, og hun ferieguidene i Langesund opp i skyene. Og i helga var hun selv på plass som turistguide på Solkysten.

DEL

Vesla Jacobsen synes det er en skam at Visit Grenland legger ned alle bemannede turistkontor rundt om.

– Behovet for nærkontakt med turistene er stort, og utvilsomt av stor betydning for å gi nødvendig service. Jeg vil gå så langt som å si at den er uvurderlig, sier hun bestemt.

Hun tok selv konsekvensen av dette i helga, og var en av flere turistverter på plass på Lange-sund Turistservice i helga.

Vet hva som gjelder

Jacobsen vet hva som gjelder når det gjelder håndtering av turister. Hun har mer enn 40 års erfaring fra turistnæringen. Hun har blant annet hatt sitt eget reisebyrå her i Grenland, og hun har jobbet med turister i USA og andre steder rundt om i verden. Guttene i Victoria Boys går så langt at de kaller henne for reiselivsdronninga i Grenland.

– Det er vel å dra det litt langt, men jeg har holdt på et helt liv med dette. Og fremdeles har jeg veldig gode forbindelser med reiselivsbransjen. Jeg synes initiativet disse guttene har tatt er forbilledlig, og det burde virkelig være noe andre steder bør lære av, slår hun fast.

Bruk pensjonistene

Hun har imidlertid forståelse for at det blir kostbart å skulle ha heltids ansatte turistguider rundt i kommunene.

– Men da er det viktig å spille på lag med folk som vil gjøre en dugnad for hjemstedet sitt. Bruk pensjonistene. Vi har veldig mye å bidra med, og legger kommunen forholdene til rette for at en slik dugnad kan gjennomføres, så blir det garantert en suksess. Det viser denne sommeren i Langesund, sier hun.

Må gå sammen

Vesla Jacobsen går enda lenger enn å si at dette er et anliggende mellom pensjonister og kommunen.

– Dugnadsånden er sterk i vår region. Sammen med støtte fra politikere, frivillige organisasjoner og næringslivet må det kunne være mulig å betjene et turistkontor i to måneder i høysesongen. Det har de frivillige i Victoria Boys og deres støttespillere bevist i sommer, sier hun.

Hun nevner plasser som Brevik og Porsgrunn som burde ha pensjonister og andre frivillige som kunne tatt jobben.

Artikkeltags