Drømmejobb på Wrightegaarden

Ole Martin Kjær (t.h.) har fått med seg skiensgutten Anders Lund Haugehåtveit som anmelder for Wrightegaarden i sommer.

Ole Martin Kjær (t.h.) har fått med seg skiensgutten Anders Lund Haugehåtveit som anmelder for Wrightegaarden i sommer. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Leder Ole Martin Kjær i Bamble Musikkråd har fått drømmejobben i sommer. Sammen med Anders Lund fra Skien skal han være fast konsertanmelder på Wrightegaardens egne nettsider.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Kjær ble meget overrasket da han fikk beskjed om at han hadde fått jobben med å anmelde halvparten av sommerens konserter på Wrightegaarden, men musikkrådslederen ble veldig glad.

– Jeg er nok godt over middels interessert i musikk, og jeg har bestandig likt å uttrykke meg skriftlig. Nå får jeg sjansen til å kombinere dette for første gang, og det gleder jeg meg veldig til. Det skal bli spennende, sier han.

Har delt alt

Kjær er 54 år gammel, og han deler jobben som sommerens musikkanmelder med 20-åringen Anders Lund Haugehåtveit fra Skien. Målet er at de skal dele konsertene broderlig, og allerede er de langt på vei til å ha klart det.

– Vi er så godt som i mål med å dele konsertene nå. Det gjenstår å få dekket opp noen få hull, men det skal vi klare, sier den yngste i duoen.

Lund Haugehåtveit er selv utøvende musiker og utdanner seg som singer/songwrighter. Målet med å ansette to musikkanmeldere for sommeren er å få ut forskjellige folks meninger om konsertene så raskt og bredt som mulig.

– Begge er stilt helt fritt til å anmelde etter eget hode og hjerte. Vi legger ingen restriksjoner eller føringer i forhold til hva de skal mene om konsertene, sier daglig leder Silje Buraas til PD.

Utvide horisonten

Ole Martin Kjær ser ikke på anmelderjobben i sommer som en jobb, men mer som en flott mulighet til å få utvidet horisonten når det gjelder musikk og det som røre seg rundt slike konserter.

– Det skal bli veldig artig å overvære så mange konserter som det blir denne sommeren. I tillegg håper jeg jo på muligheten til å treffe mange av artistene i forbindelse med konsertene også. Det er et helt nytt aspekt for meg. Jeg håper og tror at jeg skal kunne være med på å trekke enda flere publikummere til Langesund også, noe jeg anser for å være veldig viktig. Wrightegaarden er av stor betydning for byen, og dette får være mitt bidrag, sier han.

Travelt

Kjær jobber til daglig med maskinovervåkingssystemer i selskapet Emerson. På fritida er han som nevnt leder av Bamble Musikkråd, i tillegg til at han er en aktiv medlem i Langesund Mandssangforening, som også har en del ting på gang denne sommeren.

– Vi må se å komme i gang å få på plass den nye shantyen vi skal ha urframføring av denne høsten og vinteren. Jeg synes det er spennende å se på mulighetene for å gjøre shanty tilgjengelig for kommende generasjoner, sier han.

Mange søkere

Buraas forteller at hun er veldig trygg på at de har valgt de rette til å være anmeldere denne sommeren.

– Vi hadde faktisk overraskende mange søkere, og det var en jobb å sile. Men med disse to gutta har vi funnet den rette miksen, sier hun bestemt.

Artikkeltags