Gå til sidens hovedinnhold

Dyrehotell i særklasse

Artikkelen er over 9 år gammel

19. september overtok Evelyn Løvsjø og Ronald Johnsen driften av Dalane Dyrehotell i Bamble. En knapp måned seinere er de to dyreelskerne helt sikre i sin sak - de har valgt rett yrke, og ingen av dem har angret et sekund.

Ikke så veldig langt uti Bamble-landet, nærmere bestemt rundt én kilometer fra Lasses kafeteria, ligger Dalane Dyrehotell i flotte, landlige omgivelser.

Men selv om det er Telemarks eneste hotell for dyr, er det ikke det enkleste å finne fram til.

– De fleste finner oss til slutt, og nå skal vi få nytt skilt i rundkjøringa ved Lasses så det skal bli enda enklere, sier Evelyn Løvsjø, etter at PDs utsendte har klaget litt over veibeskrivelsen.

Lang hundeerfaring

Sammen med Ronald Johnsen har hun kjøpt huset og dyrehotellet i enden av Gjersethveien, og tatt over driften. Det valget er de begge svært fornøyde med.

– Vi kviet oss litt med en gang, og gikk noen runder før vi bestemte oss, men vi er begge langt over gjennomsnittlig glad i dyr og stortrives med driften. Da folk hørte vi skulle ta over, var det mange sa «ja, det kunne vel nesten ikke bli noen andre», sier hun fornøyd.

Selv om begge er godt vant med dyr, og spesielt hunder, blir det å drive dyrehotell en helt ny erfaring.

– Jeg eier en frisørsalong på Ekstrand, hvor jeg også har én ansatt. Det er viktig at du skriver at jeg fortsatt skal jobbe der to dager i uka, så kundene mine ikke tror jeg legger ned, sier Løvsjø.

«Fullt» hus

Det er ikke noen åtte til fire-jobb de har valgt seg ut, og nå som det er høstferie er det ekstra hektiske dager.

– Vi er fem stykker som jobber her totalt, og har nok å gjøre, sier hun.

Løvsjø må tenke seg om når hun blir spurt om å beskrive en vanlig arbeidsdag.

– Det starter klokka åtte med kontorarbeid. Så må jeg mate hundene og slippe dem ut i luftegården. Mens de er ute, tar jeg meg av kattene, forteller hun.

Å bo på hotell er langt fra som å bo på kennel. Alle dyrene har sine egne bur, tilpasset sin størrelse, med sin egen luftegård. Og hver dag blir «hotellrommene» vasket og sengene redd opp.

– Vi må jo også passe på hvem som er naboer. Vi kan for eksempel ikke ha to dominante hannbikkjer ved siden av hverandre, sier Johnsen.

Per dags dato har de plass til 32 hunder, 12 katter og flere andre dyr.

– Det har bodd både minigriser og kaniner her, og alle dyrene trives veldig godt. Her får de alt stellet de skal ha, mat og tur, i tillegg til masse kjærlighet. Og vi tar oss ekstra godt av de nye gjestene. Jeg er ikke snau om å ta noen av dem inn i huset hvis det trengs, sier Evelyn Løvsjø.