Gå til sidens hovedinnhold

Einar er Sommerens Servicehelt i Grenland

Artikkelen er over 7 år gammel

Einar Kristiansen og Victoria Boys ble tirsdag kåret til «Sommerens Servicehelt i Grenland». Prisen med diplom fikk Einar tildelt på Rådhusplassen i Porsgrunn tirsdag.

Prisen ble utdelt av administrerende direktør Ingunn Hofseth i den internasjonale reiselivsorganisasjonen HSMAI som står for Hospitality Sales & Marketing Association International. Sammen med Visit Grenland går HSMAI i bresjen for å løfte fram serviceheltene i reiselivet og næringsliet generelt, samt i offentlige instanser.

Begrunnelsen for utmerkelsen til Einar Kristiansen og Victoria Boys ligger i at Victoria Boys på frivillig basis holder Langesund Turistservice åpent hele sommeren 7 dager i uka.

Eksempel til etterfølgelse

– Einar Kristiansen og Victoria Boys er et eksempel til etterfølgelse. Slike ildsjeler som yter god service er norsk reiselivsnæring helt avhengig av for å overleve i fremtiden, sier Ingunn Hofseth til PD.

Einar Kristiansen og Victoria Boys er nå i den norske finalen som skal kåre en vinner nasjonalt i Oslo 17. august. Einar Kristiansen ble overrakt et diplom pluss at han får et hotellopphold for to personer når han skal til finalen i Oslo i august.

Imponert

– Jeg er imponert over Einar Kristiansen og Victoria Boys. Si meg, er de like blide alle sammen? spør en overveldet Ingunn Hofseth PDs journalist som kan bekrefte det.

Tom Markus og Per Flåthe fra Victoria Boys var også med til Porsgrunn for å ta imot serviceprisen sammen med Einar Kristiansen.

Ingunn Hofseth er på en landsomfattende turné som kalles «Sommerens Fans of Good Service-turné». I hver by de besøker, kåres det en regional servicehelt som skal videre til landsfinalen i Oslo.

Det var Gunn Hegge Olsen i Solkysten Handelsstandsforening i Langesund som foreslo Victoria Boys til prisen.

Hjalp islandsk båtturist

Da PD var innom Langesund Turistservice tirsdag ettermiddag for å gratulere dem med prisen som Sommerens Servicehelt i Grenland, ramlet det konstant inn med turister som skulle ha informasjon og bistand av ulike slag.

Den islandske båtturisten Palbi Gardarsson må prise lykken for at Victoria Boys hadde turistservicen åpen. Gardarsson er på vei fra Oslo til Island med en 50 fots seilbåt. Han søkte havn i Langesund fordi roret var ødelagt. Han ble satt i kontakt med Wector Yachting på Skjerkøya, men trengte en båt med motorkraft som kunne slepe seilbåten inn dit. Båten måtte i dokk for reparasjon.

Einar Kristiansen, Per Flåthe og Tom markus heiv seg på telefonene og ringte rundt til sitt kontaktnett av kjentfolk med større båter. Til slutt fikk de napp hos fisker Kai Thorsen Dalene som skulle komme med slepehjelp med båten sin om et par timer.

Palbi Gardarsson sto måpende og glad for hjelpen han fikk.

Fortjent

– Disse karene her har virkelig fortjent utmerkelsen «Sommerens Servicehelt», sa den overveldede, tidligere ulykkelige båtturisten. Han regnet med å få reparert seilbåten i løpet av onsdagen, takket være Victoria Boys i Langesund.

Frp-politiker Erling Dahl var assistent på Langesund Turistservice tirsdag. Han var utfordret til frivillig turisttjeneste av Victoria Boys som har som mål å bevise for administrasjonen og politikerne i Bamble kommune at det er behov for et årlig, bemannet turistkontor i Langesund i de to sommermånedene.

Erling Dahl informerte den svenske turisten Harald Lidbeck fra Göteborg hvordan han og hans kone skulle finne fram til Brevik for å være med på Johnny Sørensens rusletur på Øya tirsdag kveld.

Kommentarer til denne saken