Morten Harket startet med to låter fra sitt nyeste soloalbum «Brother». Først ut var låta « Do You Remember Me?», etterfulgt av «Og What A Night».

– Jeg har lyst til å spille en låt som er fra lenger tilbake i tid, nesten tjue år, sa Morten Harket.

Så drar bandet og artisten i gang med «Spanish Steps» og får umiddelbar applaus og respons fra publikum. Låta er fra 1995, og både Morten Harket og publikum er blitt 20 år eldre siden den gang.

Tyske fans

De tre tyske jentene Daniele Mayer, Daniele Christin Fahl og Kerstin Puetz er ihuga fans av Morten Harket. De var kommet med fly til Gardermoen og leid bil derfra, ene og alene for å komme til Langesund og få med seg enda en konsert med deres store, musikalske idol, Morten Harket. De tyske jentene hadde stilt seg helt foran ved scenekanten, for å kunne se Morten Harket i øynene.

PDs medarbeider fikk epost adressen til Daniele Mayer og måtte love å sende henne lenken til nettartikkelen fra konserten.

Morten Harket-party

Like bak de tre tyske jentene sto Stella og Jörg Danker fra Tyskland. De følger Morten Harket overalt der han har konserter.

Stella er leder av foreningen som lager Morten Harket-party i mange av byene som den norske aristen opptrer i. Til høsten planlegger hun et Morten Harket-party i Oslo. Stella og Jörg var storfornøyde med konserten på Wrightegaarden.

Opptrådte i Krogshavn

I 2001 opptrådte AHA i Krogshavn i Langesund, det var dagen etter at Bob Dylan hadde vært på samme sted. Den gang var AHA verdensstjerner. Siden er bandet blitt oppløst og Morten Harket har gått solo. Harket har utgitt seks album som soloartist, og han er blitt kåret til Årets spellemann.

Morten er fortsatt en verdensstjerne, det viste alle tilreisende, utenlandske fans som var kommet til Langesund lørdag for å oppleve Morten Harket.

I forrige uke opptrådte også Bob Dylan og Morten Harket på samme konsertarena, det var på Stavernfestivalen.

Da fikk Morten Harket bare 2 stjerner i VGs konsertanmeldelse. Det vil si, det var vel egentlig artistens publikum som fikk dette ternigkastet, fordi de ødela konserten ved konsekvent å skravle seg gjennom opptredenen.

Så kan man jo anmerke at det er opp til artisten å forsøke å få publikum til å konsentrere seg om musikken og ikke skravlingen.

Dedikert publikum

I Wrightegaardens hage var det tydelig et dedikert publikum. Det var ikke mer skravling enn det er lov til. Den faste konsertgjengen helt bakerst ved baren under terrassen, holdt seg der de pleier, og de syntes de hadde en flott konsertopplevelse.

Den andre faste konsertgjengen med sesongkort som holder seg i kroken foran hagescenebygget, synes de hadde det helt supert. De likte konserten, gav de uttrykk for.

Det er så mange klemmer å få og blide fjes å møte på en slik vakker sommerkveld med god musikk i Wrightegaardens hage. En konsert er en sosial opplevelse, i tillegg til den musikalske opplevelsen.

Fortsatt biceps

Det må kunne sies at Morten Harket fra Kongsberg er en flott mann og en dyktig artist. Kledd i olabukse med belte og sorte skinnsko. Sort T-skjorte som viser at han fortsatt har biceps på overarmene og en veltrent brystkasse. Jovisst, ser vi damene etter slikt.

Morten Harket spilte til klokka 22.30. Det synes Wrightegaardens publikum er altfor kort når man har betalt 395 kroner billetten, og kanskje til og med billettavgift på toppen.

Let it be me

Morten kom ut igjen på scenekanten, alene med kassegitaren og med en av musikerne til å kore. Siste sang fra verdensartisten var «Let It Be Me» av The Everly Brothers. Det var nydelig, det var stemning.

Og så var det brått slutt. Hva? Klokka er jo bare 22.35. Sånt kan bare en verdensstjerne tillate seg. Men kom gjerne tilbake en annen gang allikevel.

Løser seg opp

En publikumsmengde på 1500 mennesker løser seg egentlig ganske raskt opp i Wrightegaardens hage. De yngste blir igjen i hagen og går inn i puben i kjelleren der det er disko.

Kvelden er så langfra slutt når konserten slutter på Wrightegaarden. Det er stappende fullt med folk på Victoria rett over gata. Victoria har faktisk fullt hus hver eneste kveld det er konsert på Wrightegaarden. Noen opplever konsertene herfra, og noen er ute bare for å spise sammen med gode venner.

Ut over kvelden er det så fullt på Victoria at det er vennskapelig kniving om sitteplassene. Folk våger knapt å gå påtoalettet, for da er sitteplassen opptatt når de kommer tilbake. Sånn er livet.

Papas har også fullt med spisegjester, og det samme har uterestauranten til Tordenskiold midt på torget.

Ingen hendelser

Det var ingen politipatrulje å se på Langesund torg lørdag kveld. Sannsynligvis fikk politiet beskjed om at alt var stille og rolig i Langesund denne konsertkvelden. Og søndag morgen er det ikke registrert noen som helst anmerkninger i politijournalen, det har ikke vært noen hendelser i Langesund denne kvelden og natta.

Ketchupen skvetter

De siste nattegjengerne avslutter kvelden på Brygga Kiosk som holder åpent til klokka 03.30. De serverer hamburgere og bakte poteter og pølse og lompe så ketchupen og bearnaisesausen skvetter på guttenes skorter. Pytt-pytt.

Det er godt at det er serveringssteder nok og alltid et sted å få seg litt mat på konsertkveldene på Wrightegaarden. Sultne mager kan lett bli aggressive. Mette mager gjør at folk blir blide og fornøyde og etter hvert litt trøtte, slik at de går stille og rolig hjem og legger seg.

Leide hos Kystlaget

Wrightegaardens sommerkonserter lager også ringvirkninger for foreningslivet og næringslivet i Langesund. Langesundsfjorden Kystlag leide ut sine etablissementer på brygga til Wrightegaarden både fredag og lørdag.

Både crewet til og musikerne i Chicago fredag og mannskapene til Morten Harket lørdag, fikk mat og hvile i Tollpakkboden og på idylliske St. Helena. Morten Harket var der også før han startet konserten. Ansatte ved Quality Skjærgården hotel laget og rigget til mat og drikke for slitne riggemannskaper. Chicagos musikere var der også. Gutta fikk hoppe i sjøen fra St. Helena og bade, og de fikk låne robåt slik at de kunne ro over til Langøya.

Og gamlegutta i Chicago gav uttrykk for at de gjerne vil komme tilbake til Langesund.