Feiret bryllup med<br/> Bondevik og Høybråten

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Stortingspolitiker Lars Rise (KrF) vendte tilbake til barndomsbyen Langesund for å feire bryllupsfesten. Men først ble han og Signe Marit Prestegård viet av statskirkeprest og statsminister Kjell Magne Bondevik i Borgestad kirke.

DEL

- Her trådte jeg mine barnesko. Og PD var min første arbeidsplass som journalist, fortalte en overstrømmende glad Lars Rise straks etter ankomsten til Langesund Bad Gjestegård.

Sammen med kona Signe Marit gikk han raskt inn i salen for å begynne bryllupsfesten med de 120 gjestene. Blant disse var statminister Kjell Magne Bondevik, helseminister Ansgar Gabrielsen og arbeids.- og sosialminister Dagfinn Høybråthen med sine respektive koner.

Vokste opp

Lars Rise ble født på Hamar. Men barndomstiden fikk han i Langesund, da foreldrene overtok drifta av Langesund Bad på vegne av Norges Baptistsamfunn. Tidlig ble han samfunnsengasjert. Dette førte til at han havnet i rollen som journalist. PD ble hans aller føsrte arbeidssted. Bare 16 år gammel. Senere studerte han til statsviter. De siste årene har han vært sterkt politisk engasjert, med sentrale roller før han sjøl havnet på Stortinget. Hans nyvunne kone traff han første gangen for mange år siden. Statsminister Bondevik har vært en venn av Rise. Det falt derfor helt naturlig for ham å vie brudeparet. At det ble i Borgestad kirke henger sammen med brudens familie som kommer fra området.

Kontraster

For statsminister Kjell Magne Bondevik ble vielsen og bryllupet i Langesund en kjærkommen avveksling fra en meget stresset og vanskelig romjulstid. På spørsmålet om hvordan han takler de store kontrastene mellom katastrofehåndteringen og bryllupsfest, svarer han.

- En må sjølsagt mentalt foreberede seg. Det fikk jeg anledning til i bilen ned hit. De to til tre timene var gode å ha. Dessuten henter jeg selvsagt mye fra troen min, sier Bondevik til PD.

Å få lov å vie var åpenbart en slags sikkerhetsventil for statsministeren. For selv om han nødvendigvis måtte ta med noe om katastrofen, var han lekende lett i talen når det kom til bryllupsgleden og kjærligheten.

Artikkeltags