Falkåsen barnehage satser på kultur. De har akkurat avsluttet et semester der de har fordypet seg i tegning, og nå går de løs på en vår der de skal fordype seg i dukketater.

– Vi starter denne uka, og vi har fått hjelp av Kristin Friis denne uka. Det skjer mye spennende her nå, sa styrer Hanne Lundeberg Enger da PD var på besøk.

Startet med forestilling

Kristin Friis, som egentlig er herfra, men som har bodd i Sverige i 40 år, har drevet med dukketeater i 30 år. Siden 1984 har hun drevet AHA-teater’n, der hun produserer sine egne forestillinger, med egenproduserte dukker og historier.

Onsdag startet hun sin inspirasjonsuke med barn og voksne i barnehagen med en flott forestilling. Barna satt som fjetret, og de voksne tok til seg av alle tipsene som kom om det å lage dukker og en fin historie av hverdagslige ting og med enkle midler.

Grønn linje

Friis er opptatt av å lage dukker og rekvisitter med små ressurser.

– Jeg er her nå for å være inspirator for barnehagen. Når denne uka er over så vil de her være i stand til å lage de flotteste fortellinger og lage de fineste forestillinger ved hjelp av enkle midler, gjenvinningsmateriell og et åpent sinn, sa Friis.

Forskjellige temaer

I morgen samles personalet i barnehagen og Friis for at hun skal lære dem å lage dukker av skumgummi. Etter morgendagen er personalet klare til å kaste seg ut i fordypningen.

– Alle gruppene velger hvert sitt tema de skal lage dukke teater av. Vi gleder oss veldig til dette arbeidet, sa Lundeberg Enger.