Gå til sidens hovedinnhold

Fyller Galleriet for femte gang

Artikkelen er over 7 år gammel

Anette Kjellemyr og Gry M. Grindbakken har flytta inn i Galleriet på Valle for femte gang. Med seg har de en rykende fersk bokutgiver, og Grindbakken er selv fersk prisvinner.

Totalt er det seks forskjellige kunstnere som er representert i Galleriet ved Sjøbua på Valle denne sommeren. Etter å ha tyvstartet sesongen med åpent to helger på rad, er det nå åpent alle dager fram til 10. august.

– Dette har liksom blitt sommeren vår. Vi to har vært her alle årene, og vi har hatt med oss litt forskjellige kunstnere år om annet. Noen av dem som er med i år har vært her tidligere, mens noen er her for første gang, sier Kjellemyr og Grindbakken.

Stort spenn

Nesten som vanlig spenner utstillingen veldig bredt. Den eneste hanen i kurven, som faktisk er den første mannen som stiller ut i Galleriet så langt, Per Ragnar Møkleby. Han er grafisk designer og illustratør, og har med seg en rykende fersk barnebok spekket med illustrasjoner fra hans hånd. Han har også med seg en rekke illustrasjoner han har laget.

Det er garn og tekstiler fra Telespinn i utstillingen. Gårdsspinneriet fra gården Midt-Svartdal i Seljord er spesialister på å spinne av ull fra mohair-geita, og de har også med seg en del ferdige tekstiler de har laget.

Aud Marit Engh og Ann-Kathrin Samuelsen har med flere av sine arbeider.

Prisvinner

Gry M. Grindbakken er også sylfersk vinner av Norges Husflidslags produktutviklingspris Identitet - idé i tet. Hun fikk prisen for den nye smykkeserien Akantus, som naturligvis er med til Valle.

Kommentarer til denne saken