Går i fakkeltog for Benjamin

FAKKELTOG: Ana Lopéz Taylor og Parviz Pahani håper det kommer mange og blir med i fakkeltoget som markerer rasistdrapet på Benjamin Hermansen og Holocaustdagen mandag.

FAKKELTOG: Ana Lopéz Taylor og Parviz Pahani håper det kommer mange og blir med i fakkeltoget som markerer rasistdrapet på Benjamin Hermansen og Holocaustdagen mandag. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Mandag er det klart for fakkeltog fra Torvet i Langesund til Halen gård. Nok en gang skal Benjamin minnes på dødsdagen.

DEL

– Det er viktigere enn noen gang å markere motstand og avsky mot all form for rasisme og stigmatisering. I denne markeringen sier vi et klart nei til nazisme og rasisme, forteller Ana Lopéz Taylor og Parviz Pahani. Begge er med i Bamble internasjonale forening og Bamble Røde Kors, som arrangerer markeringen.

Fakkeltog

Det er femte gangen denne markeringen blir arrangert, og som vablig starter det hele med fakkeltog fra Torvet i Langesund.

– Vi har 200 fakler, og vi håper vi blir kvitt alle sammen. Vi har sendt invitasjoner til politikere og andre i hele kommunen, og også til forskjellige grupperinger utenfor kommunen, forteller Pahani.

Fritt fram

Fakkeltoget ender opp på Halen gård. Der blir det kulturkveld. Foreløpig er det en gruppe fra innvandrermiljøet i Grenland som har meldt at de kommer og opptrer, men arrangørene håper mange flere vil bidra.

– Vi kjører med fritt fram for alle som har lyst til å bidra med noe i denne sammenhengen. Det kan være alt fra å lese dikt til musikalske ting, sier Lopéz Taylor.

Overskuddet fra arrangementet går i sin helehet til Røde Kors` arbeid i Gaza.

Artikkeltags