Gå til sidens hovedinnhold

Gir seg etter 36 år i politikken

Artikkelen er over 6 år gammel

En æra er over i Bamble-politikken. Senterparti-nestor Andreas Kjær har gitt beskjed om at han ikke er aktuell for lista til kommunevalget neste år.

– Jeg har gitt styret i Bamble Senterparti beskjed om at jeg ikke er aktuell for lista til det kommende kommunevalget. Nå er det slutt, sier Andreas Kjær.

Det betyr at en av de absolutte nestorene i lokalpolitikken gir seg. I Bamble har Andreas Kjær møtt i kommunestyret siden 1979, bare avbrutt av 16 år på fylkesnivå. Når valget er over neste år betyr det at han har vært politisk aktiv i 36 år.

Han har vært varaordfører og utvalgsleder i Bamble, og på fylkesnivå har han vært fylkesordfører. Det er med andre ord ikke mange politiske verv han ikke har innehatt i løpet av karrieren.

Riktig tidspunkt

– Alt har sin tid. Og når det gjelder politisk arbeid er det viktig og kjenne på når tida er inne for å gi seg. Og nå føler jeg helt klart at tiden er moden for å trekke seg tilbake, sier Kjær.

Han ga seg som leder av kommunepartiet ved forrige årsmøte, så dette er tydeligvis en beslutning som har modnet over tid.

Ting på gang

Når det gjelder hvordan Bamble Senterparti skal klare seg uten nestoren Kjær, er han smilende og rolig på.

– Det er heldigvis spennende ting på gang, med flere som tar tak og engasjerer seg, sier han.

Kommentarer til denne saken