Gå til sidens hovedinnhold

Har alltid et bok-
prosjekt på gang

Artikkelen er over 17 år gammel

Gunnar Sem skriver alltid bøker. Nå holder han på med to, en om Stathelles historie og en til SOILs jubileum.

- Jeg må skrive noe hele tiden. Det går mest i historiske berettelser, ikke noe særlig skjønnlitteratur, forteller Gunnar Sem som har en rekke skjønnlitterære, så vel som faktabøker på samvittigheten.

- Det er mye lettere å skrive historiske gjenfortellinger. Det krever ikke fantasi, alle personene og hendelsene har eksistert, og det hele skal bare nedtegnes. I skjønnlitteratur er det forfatteren som har ansvaret for å skape personlighetene og hendelsene, og det er mer krevende, mener Sem.

- Selv om historisk skriving krever mye arbeid. Kilder skal sjekkes og en må passe på at en ikke gjør hendelsene subjektive. Dessutten må en være flittig som en maur. Det må skrives litt hver dag, forteller han.

Historieinteressert

For tiden holder han på med to bøker. Den ene av dem er en slags oppgradering av hans tidligere bok «Boken om Stathelle», som det er 30 år siden han gav ut.

- Den trengte noen justeringer, så i år trykkes den opp på nytt, opplyser Sem. Den andre er en bok til Stathelle og omegns idrettslags 75 års jubileum i november.

- Jeg har skrevet mange jubileumsbøker. Nå holder jeg altså på med en bok om SOIL, som jeg regner med blir ferdig til jubileet. Noe mer vil jeg ikke si om den før den kommer, sier forfatteren lurt.

- Men jeg holder på med den og den kommer i løpet av året, forsikrer han. Gunnar Sem er svært historieinteressert og betegner alle bøkene sine som historiske.

- Også de skjønnlitterære romanene mine har et historisk preg, jeg fletter historie inn i handlingen, opplyser han. I tillegg til å gi ut i hvert fall én egen bok hvert år, er han med på utgivelsene til Bamble historielag.

- I år har jeg vært med på to bøker fra historielaget og kommer til å gi ut to selv, avslutter han fornøyd. *INFO*