Har malt i hemmelighet

Trine  Narten Enkerud er debutant på Bamble Malerklubbs sommerutstilling. Hun stiller blant annet ut det gule maleriet «Blomsterkor» som henger på veggen bak henne her.

Trine Narten Enkerud er debutant på Bamble Malerklubbs sommerutstilling. Hun stiller blant annet ut det gule maleriet «Blomsterkor» som henger på veggen bak henne her. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

– Jeg har malt i hemmelighet i mange år, men nå er det morsomt å debutere med egne bilder i full offentlighet. Det sier Trine Narten Enkerud (58) fra Stathelle.

DEL

Hun er debutant på Bamble Malerklubbs sommerutstilling som skjer i losbygget på Dampskipskaia i Langesund.

– Jeg stiller ut to bilder i acryl. Det er abstrakte blomster i gult, forteller debutanten.

Det var maleklubbleder Kari Siljan som fikk lokket Trine med i malerklubben. Siden begynte hun å ta malekurs hos Manfred Evertz i Brevik.

– Manfred sier at det bor en kunstner i oss alle, og det tror jeg sannelig han har rett i. Trine mener hun har lært av Everetz å finne fram det barnslige i seg for å hente fram kreativiteten. Hun har også lært komposisjoner, og det å bli nysgjerrig på kunst i det hele tatt.

Vernepleier

Det kunstneriske har nok Trine hatt i seg bestandig, men i andre former enn i malekunsten. En gang trodde hun at hun skulle bli skredder. Men i stedet ble yrkesveien vernepleie. I det daglige jobber hun som vernepleier i Porsgrunn kommune.

På fritiden er det malingen som er den store, altoppslukende interessen.

– Det er litt rart å se mine egne bilder henge på veggen i utstillingen sammen med de andre i Bamble Malerklubb. Jeg blir litt ydmyk.

Trine Narten Enkerud synes det er moro hvis andre kan ha glede av bildene hennes, for hun lager glade bilder.

I Bamble Malerklubb opplevde Trine at hun ble mottatt som nytt medlem med åpne armer.

– Det er en fantastisk flott bunt mennesker som er med. Her er det ingen misunnelse. Alle gleder seg på andres vegne når noen får til noe spesielt.

Hun synes det er spennende å sitte vakt på sommerutstillingen og høre hva de besøkende kommer med av kommentarer om de ulike bildene. Noen av de besøkende blir lenge på utstillingen og går flere ganger rundt og ser på bildene. Andre er bare raskt inn og raskt ut igjen.

Turistene liker å gå på kunstutstillinger, det er tydelig. De nyter og opplever.

– Bamble Malerklubbs sommerutstilling er blitt en liten turistattraksjon. Det er kjempefint å være med på å gi folk en opplevelse.

Trine Narten Enkerud forteller at det har kommet folk på besøk som spør etter bilder av en bestemt kunstner. Og når de finner akkurat det, så kjøper de et bilde.

Bamble Malerklubb har holdt til å Schougaards hus med sin sommerutstilling i alle år. Men fra og med i sommer har de inngått leieavtale med Grenland Havn i første etasje på losstasjonen på Dampskipskaia.

Artikkeltags