Idrettslig folkefest<br/> i Skjærgårdshallen

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

Alt tyder på at Bamble kommunes bedriftsidrettslag allerede nå vil stå for årets største aktivitetshelg i Skjærgårdshallen. I tillegg til de nærmere 700 deltakerne har flere tusen tilskuere lagt turen innom sportsarenaen i løpet av helga.

DEL

–Dette må vi si oss fornøyd med. Det er langt flere besøkende her i år enn i fjor. Da hadde vi rundt 2000 stykker innom i løpet av helga, forteller Arne Klindt, arrangementsansvarlig og leder av Bamble bedriftsidrettslag.

Adidashelg i Skjærgårdsparken er primært en cup for bedriftsidrettslag for håndball og fotball. Men for å skape en folkefest og en stor sosial ramme rundt arrangementet, har arrangørene innlemmet en rekke andre aktiviteter i tillegg.

Syder

Over alt syder det av aktiviteter. I fotballhallen spilles det 5-erfotball for alle pengene. Fra skolelag til voksne gir alle deltakere alt for å vinne. Selv ambulansefolkene i Bamble stiller med eget lag. I den såkalte øvre vektklassen. Som de sjøl kaller den.

I flerbrukshallen foregår det håndball, turn og oppvisning i selvforsvar. Sistnevnte utføres av medlemmer i Bamble Karateklubb. Den ene oppgaven avløser den andre. Fra tidlig på formiddagen til sent på ettermiddagen er det aktiviteter.

Mer kjent

Sjøl om Arne Klindt generelt sett er fornøyd med tingenes tilstand, legger han ikke skjul på at det er elementer som kunne vært bedre.

Blant annet å gjøre arrangementet enda bedre kjent i nærmiljøet.

–Det har vi nok ikke lykkes helt med, sier han.

Dette er imidlertid ting som han sier kan gjøres bedre neste gang Adidashelga skal arrangeres. For alt tyder på at denne idrettshelgen vil bli en årlig foreteelse. Årets arrangement er for øvrig den andre i rekken.

All-star

Et av de mange innslagene som trekker sportsinteresserte er møtet med tidligere landslagsstjerner i fra den nasjonale og internasjonale fotballverden. Frode Grodås og Gunnar Halle er for mange de reneste husholdningsnavn. Disse var med i fjor. I år er de på plass igjen og leder som vanlig den populære straffesparkkonkurransen. Der unge og gamle kan få prøve å utmanøvrere den tidligere landslagskeeperen.

Mot slutten av aktivitetshelgen på søndag, møter de nevnte herrer, i et sammensatt lag, det beste laget fra fotballcupen. På grunn av tidligere bragder får Frode Grodås og hans spillere et handikap på tre baklengsmål før kampen tar til.

Trimmere

Det er flere enn Arne Klindt som er meget fornøyd med de sportslige aktivitetene i Skjærgårdshallen. Tidligere direktør og primus motor for å få idrettshallen bygget, Reidar Fosse, har ansvaret for å styre Vårtrimmen 2005. Dette er et eget tilbud til dem som gjerne vil være med på arrangementet, men som helst foretrekker å gjøre sine sportslige ting ute i det fri. I den anledning er det rigget til ei trimløype på seks kilometer. Deltakerne deles i tre klasser. En går på tid, de to andre er myntet på de mer sedate Trimmere.

–Vi har i alt 45 deltakere med. Jeg regner med at når dette blir kjent vil det neste år være atskillige flere om stiller opp, sier en optimistisk Reidar Fosse.

Han regner for øvrig årets bedriftsidrettshelg for kanskje å bli den mest folkerike helga i Skjærgårdshallen i år.

Det skjer for øvrig andre ting utenfor hallområdet. De av trimerne som ikke finner det naturlig å sprenge tidsrammer, kan følge arrangørenes tilbud om et besøk om bord på M/S Envoy.

Fergeselskapet Kystlink har åpnet alle dører og gir de som ønsker det en omvisning. I tillegg er M/S Envoy også matstasjon for de av trimerne som trenger litt ekstra næring. Lange turer kan som kjent tære på ressursene.

Artikkeltags