Gå til sidens hovedinnhold

Kultur for helse i Skougaards Hus

Artikkelen er over 10 år gammel

Bamble kommunes avdeling for psykiatri og rus arrangerte sin 7. Cultur-café mandag. Et oppmøte på rundt 50 personer viser at dette tilbudet har blitt møtt med begeistring.

– Vi har stor tro på kultur som en nøkkel til bedre helse. Det er veldig hyggelig at så mange finner veien til arrangementene, og dette gir oss en skikkelig dytt i vår videre jakt på midler til å finansiere et slikt tilbud. Det koster ikke all verden, og det gir de som kommer hit veldig mye, sier Jenny-May Olsen.

For alle

Da kommunens avdeling for psykisk helse og rus begynte å se på muligheten for et slikt arrangement, bestemte de seg tidlig for at de skulle sørge for topp kvalitet på underholdningen.

– Så langt har vi bare hatt profesjonelle utøvere til å underholde, og alle har skrytt veldig av det de har sett og hørt. Tilbudet er åpent for alle som har anledning til å komme på konsert om formiddagen, og rundt 30 prosent av de som kommer på arrangementene er ikke brukere av våre tjenester til daglig, forteller Mette Halvorsen.

Trygge rammer

Mange av dem som møter opp på Culturcafeen er mennesker som ikke har så lett for å komme seg ut blant folk ellers.

– De ser på disse arrangementene som noe tryggere enn konserter og slike ting som foregår ellers. De ser flere kjente fjes enn de gjør andre steder, samtidig som de kommer seg ut og får sosial omgang med andre mennesker. Det er veldig nyttig, og viser klart at gode kulturopplevelser gir en helsegevinst, slår Jenny-May Olsen fast.

Søskenpar

Mandag var det søskenparet Cathrine og Espen Abrahamsen som sto for konserten. De hadde rett og slett satt sammen én time med sanger de hadde lyst til å framføre, og det var mange kjente låter å nynne med på for dem som ville det.