– Vi hadde naturligvis håpet at vi skulle få mer penger å rutte med da det nye kommunestyret var på plass, men det fikk vi altså ikke. Vi kan ikke sette oss ned å furte av den grunn, og derfor satser vi på å fortsette utvidelsen av tilbudet vårt. Nå har vi fem nye satsingsområder på gang, og det er ikke til å legge skjul på at kurset i stagediving som det kalles, er det vi er mest spente på, sier kulturskolerektor John Mikael Guldager.

Workshop

Kurset legges opp som en workshop, der kulturskolens keyboardlærer og korpsdirigent Ronny Tegner står som instruktør.

– Tegner er også kjent som keyboardist i det kjente bandet Pagan’s Mind. Han er godt kjent med ulike stunt fra scenen under konsertene bandet holder i inn og utland, og det var naturlig at han ble valgt som instruktør i dette prosjektet. Han har ikke lovet å ta spranget fra scenen selv, men man skal ikke se bort fra det, sier Guldager.

Han legger også til at de forventer stor pågang med påmeldinger til dette kurset, og at de som vil være med må kontakte servicetorget i kommunen senest førstkommende torsdag. Norsk Kulturskoleråd har bevilget penger til dette prosjektet.

Dans for mange

Det meldes også om en satsing på dans fra høsten av. I en informasjonsfolder som blir lagt ut i disse dager, lokker kulturskolen med både hiphop og streetdance. De som vil være med på dette, må være mellom 4 og 19 år.

Tre faste kor

De satser som aldri før på korsang også. Nå vil det gå ut tilbud om å være med i tre faste kor fra kulturskolen. I tillegg til et barnekor, som allerede er oppe og går, vil det bli et fast kortilbud til dem som går i 5., 6. og 7. klasse. Det vil også bli startet et fast ungdomskor, for dem som er elever i ungdomsskolene.

For dem som er interessert i å lære hvordan det er å jobbe med teknikken til en oppsetning, vil det bli bygget opp et crew til årets store juleoppsetning fra kulturskolens side.