På mange måter er alle barna i Falkåsen barnehage å regne som kunstnerspirer. Mandag fikk de besøk av en skikkelig kunst-proff. Illustratøren og kunstneren Per Ragnar Møkleby fra Skien fant veien ut for å besøke barna i barnehagen. Han viste dem blant annet hvordan han bruker elektroniske hjelpemidler for å lage illustrasjonene sine.

– Vi har selv gått til anskaffelse av to Smart Board tavler. Det er en leken måte å jobbe opp mot kunsten på. Derfor inviterte vi en som virkelig kan disse tingene hit i dag, sa styrer Hanne Enger.

Møkleby hadde med seg et nettbrett som han koblet opp mot en av de smarte tavlene i barnehagen. Deretter viste han hvordan han tegner med den og lager illustrasjoner, før han viste en rekke illustrasjoner han har laget.

Jobber sånn nå

Kunstneren kan fortelle at han oftere og oftere jobber med illustrasjoner uten at de er innom et papir i det hele tatt.

– Det er dette som er utviklingen. Elektronisk jobbing på denne måten gjør blant annet at vi kan endre ting på tegningene helt opp til de skal leveres, Og det er en stor fordel. Særlig når jeg ofte jobber opp mot en deadline for trykking, forteller han.

Han var for øvrig veldig imponert over de to smarte tavlene i Falkåsen barnehage.

– Dette er jo helt strålende, sa han.

Prosjekt

Falkåsen kunst- og kulturbarnehage jobber prosjektretta hvert år. Og denne gangen er det neste års 50-årsjubileum for Bamble kommune som er temaet.

– Vi har kalt prosjektet Bamble sett fra et barneperspektiv. Barna er rundt i kommunen og formidler hvordan de ser kommunen med sine øyne. De tar bilder og tegner fra turene og opplevelsene de har rundt i kommunen, og dette blir bearbeidet elektronisk når vi er i barnehagen igjen. Det er spennende jobbing, forteller Enger.

Jubileumsutstilling

Prosjektet barna holder på med skal ende opp i en utstilling, og den har de ikke tenkt å bare vise i sin egen barnehage.

– Det er en utstilling vi har tenkt å ta ut av huset. Vi er ikke helt i mål med hvor den skal vises, men den blir vist i løpet av våren, sier Enger.