Vakkert med de dyktige damene

De bergtok sitt lille publikum på terrassen på Wrightegaarden, Hanne M. Karlsen, Unni Wilhelmsen og Solveig Heilo. De muntre musikerne håndterer 14 ulike instrumenter.

De bergtok sitt lille publikum på terrassen på Wrightegaarden, Hanne M. Karlsen, Unni Wilhelmsen og Solveig Heilo. De muntre musikerne håndterer 14 ulike instrumenter. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

De gav sitt lille publikum på 150 en fin og varm opplevelse på Wrightegaardens terrasse, de dyktige og særdeles muntre artistene Unni Wilhelmsen, Solveig Heilo og Hanne M. Karlsen.

DEL

Følg PD på Facebook

Solveig Heilo kom rett fra Tyskland der hun og Katzenjammer spilte for et publikum på 40.000. Kontrasten må ha vært usedvanlig stor til det regnfylte Langesund der 150 personer presset seg trangt sammen under markisene.

Wrightegaardens bortskjemte publikum tar sånt som en selvfølge. Katzenjammer som er en av musikk-Norges største eksportartikler, kommer dessverre ikke til Wrightegaarden denne sommeren, men det var akk så hyggelig å få oppleve allsidige, dyktige og festlige Solveig Heilo fra Bærum og alle hennes instrumenter.

Flotte Unni Wilhelmsen er ikke noe dårligere trekkplaster, altså. Hun har gitt ut åtte plater med egne låter. Dessuten har hun spilt over 1500 konserter i inn- og utland. Vunnet to Spellemannspriser har oslojenta også gjort.

– Jeg har sju plater av Unni Wilhelmsen. Hun er utrolig dyktig og skriver låter som treffer sjela, sa en langesundsmann på vei inn under markisene like før konserten begynte presis klokka 21. Det var vanskelig å finne plass på de trange benkene sånn i siste liten.

120 solgte billetter, pluss de med sesongkort og frivillige, da er det fullt. Konserten var planlagt på Hagescenen, men det var mye hyggeligere å sitte tett-i-tett og høre regnet tromme på markisetaket istedet for å måtte kle seg i regnværsklær ute i asfalthagen.

Hanne Mari Karlsen er et nytt bekjentskap for det wrightegaardske publikummet. Hun er fra Nøtterøy og  jobber som ingeniør i det daglige. Ifølge Unni Wilhelmsen er Hanne Mari den blant dem som lever et vanlig, regulært arbeidsliv, men som llikevel spiller med de andre til langt på natt. Hun har dermed snart blå ringer under øynene i vente, hun også, ifølge sin spillende venninne.

For dette er tre samspilte bestevenninner. Stemmene deres låter harmoniske sammen. De synger alldeles nydelig. Og bytter instrumenter etter hver låt. Snakker og forteller gode historier. Om livet og menn og musikken og musikalske forbilder.

Og her hører vi snev av Joni Mitchell, Emmylou Harris, Linda Ronstadt, Simon & Garfunkel-sound, First Aid Kit, Nick Drake og Bon Iver.

Joda, her var coverlåter, men vi fikk også høre Unni Wilhelmsens flotte sanger fra et utrolig rikholdig, egenprodusert repertoar. Og vi fikk servert låter som Solveig Heilo har laget. Solveig er forøvrig også inspirert av irsk folkemusikk; det har vi hørt fra den katzenjammerske kanten tidligere.

Også må det sies, at de er jo så utrolige feminine, vakre og jentete disse dyktige musikerne. Og det er veldig sjarmerende og deilig befriende. Det er nok av mannlige artister i 50-60- og 70-årene som opptrer på Wrightegaardens scene i løpet av sommeren.

Musikalsk er samarbeidet ganske nytt. Det bør absolutt fortsette.

Artikkeltags