Lover å jobbe for Sundbykåsa

Tom Rune Olsen (Ap) lover å jobbe for å få til en ekstraordinær bevilgning til Sundbykåsa gård, etter å ha lest i PD om de seks psykiatripasientene som mister sitt tilbud der.

Tom Rune Olsen (Ap) lover å jobbe for å få til en ekstraordinær bevilgning til Sundbykåsa gård, etter å ha lest i PD om de seks psykiatripasientene som mister sitt tilbud der. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Tom Rune Olsen (Ap) tar utfordringen fra brukerne av Sundbykåsa gård på strak arm, og lover å jobbe for å få på plass en finansiering av tilbudet.

DEL

Han viser til gårsdagens PD, der seks psykiatripasienter forteller om sin frykt for å miste tilbudet på grunn av manglende bevilgninger.

– Først vil jeg si at jeg er imponert over de seks som står fram på denne måten. Arbeiderpartiet og Rødt advarte mot slike utslag da budsjettet var oppe til behandling. Disse seks viser på aller beste måte hvilke utslag det gir når man ikke viser vilje til å sikre nok inntekter til å holde tjenestenivået oppe, sier han bestemt.

Eiendomsskatt

Den store forskjellen på budsjettforslaget til opposisjonen og det budsjettet posisjonen vedtok, var høyere inntekter i form av økt eiendomsskatt, og dermed penger til en del flere av de tingene det nå blir kuttet i.

– Så lenge posisjonen ikke er villige til å øke inntektssida ved hjelp av et spleiselag, som vi lett får til gjennom økt eiendomsskatt, så er det nødt til å gå utover tjenestetilbudet. Dessverre får det ofte utslag for de svakeste gruppene, sier Olsen bestemt.

Tar det med gruppa

Olsen lover brukerne at han skal ta saken opp med sine politiske medspillere.

– Jeg skal ta en prat med gruppeleder Linda Holien. Kanskje er det mulig å få formet et forslag om en ekstraordinær bevilgning for å sikre tilbudet for de seks brukerne. Jeg kunne også tenke med å se på muligheten til å invitere dem til det kommende kommunestyremøtet for å presentere saken sin for alle der. Da får de en fair sjanse, og det synes jeg faktisk de fortjener, sier Tom Rune Olsen bestemt.

Tar dem på alvor

Olsen bedyrer også at opposisjonen tar disse brukerne på ramme alvor.

– For Arbeiderpartiet er ikke Tina, Karina og de andre brukerne av Sundbykåsa gård filledukker som vi som politikere kan gjøre hva vi vil med. Tvert imot er dette personer som inspirerer oss politikere. Med en sosialistisk politikk har vi sett oppløftende resultater for likesinnede. Deres historie fortalt gjennom media er veldig inspirerende, sier han.

Må ta ansvar

Olsen går til angrep på posisjonens budsjett, og han går langt i å kalle det for uansvarlig. Han mener budsjettvedtaket gjør at hele grupper i lokalsamfunnet faller utenfor de gode tjenestene i kommunen.

– Det å sitte i posisjon i kommunen betyr å utøve ansvar for de som bor her. Når vi ser på det vedtatte budsjettet, føler jeg at posisjonen ikke bærer det ansvaret i dag. Her er det grupper av brukere som faller utenfor. Så lenge noen faller utenfor, bæres ikke det ansvaret som posisjonen er satt til å bære, slår han fast.

Tenker valg

Olsen sier at han tror posisjonen er mer opptatt av å beholde posisjonen enn å styre kommunen på en ansvarsfull måte.

Posisjonen må være med på spleiselaget. Mitt inntrykk er at posisjonen er mer bekymret for kommende valg, enn å utøve det pålagte ansvar, sier han.

Artikkeltags