Ønsker Smiths Venner<br/> velkommen til å overta

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

- Det må være greit at Smiths Venner overtar Langesund Bad Gjestegård, mener kultursjef Ingrid Grandum Berget. Hun synes det er viktig at noen tar vare på de gamle bygningene og området.

DEL

Det er fint hvis noen som ønsker fortsatt drift overtar, hvis de nåværende eierne bestemmer seg for å selge, mener hun. Hun synes det er viktig å fremheve at området må være tilgjengelig for allmennheten.

- Området er en perle for alle og det må være til fritt bruk for dem som vil, påpeker hun. Hun er ikke skeptisk til at det muligens vil være Smiths Venner som eier gjestegården i fremtiden.

- Det er jo en menighet som eier Langesund Bad Gjestegård i dag også, og det har det ikke vært noen problemer knyttet til. Ingen som har villet benytte seg av det flotte området har blitt hindret i det, sier hun.

- Det er viktig å ta vare på de gamle bygningene, de er jo en del av Langesunds historie. Det er jo slik at bevaring krever kapital og da trengs det noen som er villige til å ta den jobben, mener Berget.

- Ikke minst er det viktig å ta vare på de bygningene vi har i forhold til Langesunds profil, det er jo kulturarv, legger hun til. Da det gjelder oppstandelsen rundt Smiths Venners interesse for Østre Bolærne, mener hun situasjonen ikke er sammenliknbar.

- Det var en helt annen sak. Der var det snakk om et helt område som skulle frigis. Så lenge lover og regler følges og den frie ferdselen ikke hindres, syns jeg et eierbytte som dette må være greit, sier Ingrid Grandum Berget.

Kjær enig

Varaordfører Andreas Kjær deler Bergets oppfatninger.

- Jeg vet ikke hvilke planer som ligger fore, men slik jeg ser det spiller det ingen rolle om Smiths Venner eller Baptistene eier Langesund Bad Gjestegård. Det som er viktig er seriøs drift og næringsutvikling, mener Kjær.

- Baptistene har i mange år holdt møter og konferanser, jeg antar det er det Smiths Venner tenker også. Hvis de kan klare å få til en bedre drift, er det bare positivt for kommunen i form av aktivitet, sier han.

- Området er veldig flott med hensyn til friluftslivsaktiviteter, og eventuelt ønsket videre utvikling må skje i samarbeid med kommunen. Det er et flott naturområde rundt og videre planer forutsetter at området fremdeles vil bli tilgjengelig for allmennheten, det sørger jo også lovgivningen for, forklarer varaordfører Andreas Kjær.

Artikkeltags