Gå til sidens hovedinnhold

På elektronisk skattejakt

Artikkelen er over 7 år gammel

Barnehagene i Bamble går stadig nye veier for å aktivisere barna. Nå har de ansatte blitt kurset i elektronisk skattejakt, eller geocaching som det egentlig heter.

Ikke før er de ansatte i barnehagene ferdige med å lære seg å fly drager, eller kiter som det profesjonelle navnet er, så er de nok en gang på kurs. Denne gangen er det snakk om å lære seg å finne utlagte poster i terrenget ved hjelp av GPS, hint og beskrivelser. Det er geocaching som er på full fart inn i barnehagene. Og kurset gikk av stabelen på Croftholmen denne uka.

– Alle barnehagene har fått hver sin GPS, og i dag skal vi lære oss hvordan vi kan bruke den til å finne forskjellige poster, eller cacher, sa fysioterapeut Tommy Både Larsen.

Kursdeltakerne var fra syv av barnehagene i kommunen, og alle sammen var veldig spente på hva geocaching er for noe, og om de ville klare å finne noen cacher i det hele tatt.

Fra egne rekker

Mette Moe jobber i Rønholt barnehage. Hun er en skikkelig racer på geocaching. Hun ledet kurset for sine kolleger.

– For oss som jobber i barnehagene, så kaller vi cachene for skatter. Og det finnes egne barnecacher lagt ut på veldig mange steder. Også her på Croftholmen. En av de fire cachene vi skal finne i dag er en sånn barnecache, sa hun.

Hun ga så alle de frammøtte en innføring i hvordan de bruker GPSen til å finne skattene.

Skikkelig moro

Ganske raskt var alle sammen oppe og gikk på sin egen GPS. De fikk utlevert koordinatene der den første cachen ligger gjemt, og jakten var i gang. Umiddelbart sto konkurranse-instinktet i panna på alle sammen, og det var tydelig at de likte det de var med på.

– Dette her er bare skikkelig gøy. Selv vi voksne som er med her blir jo skikkelig hekta, og dette vil barna like veldig godt. Jeg gleder meg til å prøve ut dette i vår barnehage, sa Marit Nikolaisen fra Grasmyr barnehage, etter å ha funnet en av skattene på Croftholmen.

Kommentarer til denne saken