På elektronisk skattejakt

Marit Nikolaisen fra Grasmyr barnehage fant det hun trodde var selve cachen. Selv om det bare var et nytt spor, så syntes hun geocaching var utrolig morsomt.

Marit Nikolaisen fra Grasmyr barnehage fant det hun trodde var selve cachen. Selv om det bare var et nytt spor, så syntes hun geocaching var utrolig morsomt. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Barnehagene i Bamble går stadig nye veier for å aktivisere barna. Nå har de ansatte blitt kurset i elektronisk skattejakt, eller geocaching som det egentlig heter.

DEL

Ikke før er de ansatte i barnehagene ferdige med å lære seg å fly drager, eller kiter som det profesjonelle navnet er, så er de nok en gang på kurs. Denne gangen er det snakk om å lære seg å finne utlagte poster i terrenget ved hjelp av GPS, hint og beskrivelser. Det er geocaching som er på full fart inn i barnehagene. Og kurset gikk av stabelen på Croftholmen denne uka.

– Alle barnehagene har fått hver sin GPS, og i dag skal vi lære oss hvordan vi kan bruke den til å finne forskjellige poster, eller cacher, sa fysioterapeut Tommy Både Larsen.

Kursdeltakerne var fra syv av barnehagene i kommunen, og alle sammen var veldig spente på hva geocaching er for noe, og om de ville klare å finne noen cacher i det hele tatt.

Fra egne rekker

Mette Moe jobber i Rønholt barnehage. Hun er en skikkelig racer på geocaching. Hun ledet kurset for sine kolleger.

– For oss som jobber i barnehagene, så kaller vi cachene for skatter. Og det finnes egne barnecacher lagt ut på veldig mange steder. Også her på Croftholmen. En av de fire cachene vi skal finne i dag er en sånn barnecache, sa hun.

Hun ga så alle de frammøtte en innføring i hvordan de bruker GPSen til å finne skattene.

Skikkelig moro

Ganske raskt var alle sammen oppe og gikk på sin egen GPS. De fikk utlevert koordinatene der den første cachen ligger gjemt, og jakten var i gang. Umiddelbart sto konkurranse-instinktet i panna på alle sammen, og det var tydelig at de likte det de var med på.

– Dette her er bare skikkelig gøy. Selv vi voksne som er med her blir jo skikkelig hekta, og dette vil barna like veldig godt. Jeg gleder meg til å prøve ut dette i vår barnehage, sa Marit Nikolaisen fra Grasmyr barnehage, etter å ha funnet en av skattene på Croftholmen.

Artikkeltags