Pepperkakebrua gikk for 17.000

Fra venstre: Robin Elverhøy, Guro Manger, Knut Andreas Nenseth, Celine Isnes, Ingerid Skjeggerud, Mattias Zakariassen Kleiven, Adrian Luz Nguyen, Aimy Aurora Thon Johansen og Christian Kjærnes. Alle fjerdeklassinger fra Stathelle SFO.

Fra venstre: Robin Elverhøy, Guro Manger, Knut Andreas Nenseth, Celine Isnes, Ingerid Skjeggerud, Mattias Zakariassen Kleiven, Adrian Luz Nguyen, Aimy Aurora Thon Johansen og Christian Kjærnes. Alle fjerdeklassinger fra Stathelle SFO. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Den imponerende summen er ny rekord, og pengene, de sendes uavkortet til barnehjem i Romania via Grenlandsaksjonen.

DEL

Ikke rart at det var mange smil etter at auksjonen var avsluttet. Både barna og pepperkakehusmegler Henrik Tangen var strålende fornøyd med resultatet.

Den siste halvtimen av budrunden fant sted på Bamble bibliotek, og det skulle vise seg å bli noen svært innbringende minutter. Telefonen til megler Tangen gikk rett og slett varm. Her var det mange ivrige budgivere, og ingen ville gi seg uten sverdslag.

Ekstra dramatisk ble det da det kom frem at Rauland Turist AS satt i styremøte. Tangen fikk dermed et svare strev med å få tak i de viktige budgiverne, men til slutt kom megleren frem på telefon, og det skulle vise seg at Rauland Turist AS var fast bestemt på å stikke av med seieren i år som i fjor.

Hardest kamp ble det om den imponerende Pepperkakebrua til Stathelle SFO. Et fantastisk byggverk, og et herlig portrett av Breviksbrua i pepperkakedeig, dandert med smågodt. Barna kunne bekrefte at de hadde lagt ned flere timers arbeid, og alle designideene hadde de kommet med helt selv.

Den tøffeste konkurrenten for Rauland Turist ble Brotorvet senter ved Ottersland Eiendom. De ga seg først når summen var oppe i kr. 15.500,- for Pepperkakebrua.

Men Rauland Turist ville rett og slett ikke gi seg, og vant til slutt med budet på kr. 17.000,-. En liten trøst for Brotorvet senter er at de får leie Pepperkakebrua frem til den reiser til Rauland i neste uke. Leiepris på kr. 15.500,- er ikke mer enn det bør være med andre ord.

Budgiverne måtte nemlig betale for budene de ga underveis. Dermed ble sluttresultatet fantastisk. Du lurer kanskje på hvordan de skal feire auksjonsseieren på Rauland? Champagne og ja nettopp, velsmakende pepperkakehus. Det kunne et lykkelig styre bekrefte over telefon.

Artikkeltags