Såstein-rettssaken i gang

Ragnvald Jacobsen og resten av familien som eier Såstein skal tilbringe tre dager i retten for å forsøke å få erstatning.

Ragnvald Jacobsen og resten av familien som eier Såstein skal tilbringe tre dager i retten for å forsøke å få erstatning. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ragnvald Jacobsen og resten av familien som eier Såstein krever 12,1 millioner i erstatning av rederiet og deres forsikringsselskap etter Full City-forliset.

DEL

Saken startet tirsdag i Nedre Telemark tingrett. Ragnvald Jacobsen gjentok i retten tirsdag kritikken han kom med i PD 29. juni 2010, og sier at Kystverket ikke var interessert i å gjøre en like god opprydding på private eiendommer som det de gjorde ellers.

Ble sinte

Det var under det siste informasjonsmøtet Kystverket og IUA Telemark holdt etter forliset i juni 2010 Jacobsen kom med denne kritikken første gang.

– Kystverket ble sinte på oss fordi vi tok opp en stein og viste dem at det fløt olje under dem. Dette skjedde da de var på befaring på Såstein, og vi følte vi måtte få fram hvordan ståa var, sa han den gangen.

Den samme kritikken lot han altså falle under rettssakens første dag. Han la til at det fortsatt er en masse olje under steinene på Såstein. Familiens advokat Ole Johan Prytz hadde med seg et eksemplar av arten, som ble plukket på øya i januar og bar tydelig preg av oljesølet.

Støttes av mekler

I 2007, to år før Full City gikk på grunn, la familien ut Såstein for salg for 25 millioner. En mekler familien har fått med seg i retten mener verditapet dreier seg om 10 millioner, mens rederiet og forsikringsselskapet mener øya er tilbake i sin opprinnelige stand.

Artikkeltags