Siste finish på Stathelle kirke

Kirkeverge Astrid Gundersen og sokneprest Arne Jørgen Lund står på det nye flotte galleriet i Stathelle kirke. Totalt har kirken blitt mer enn dobbelt så stor etter utvidelsen.

Kirkeverge Astrid Gundersen og sokneprest Arne Jørgen Lund står på det nye flotte galleriet i Stathelle kirke. Totalt har kirken blitt mer enn dobbelt så stor etter utvidelsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

6. februar kommer biskopen for å vigsle den «nye» kirka på Stathelle. Mandag var dugnadsgjengen i gang med den siste finishen og med å få på plass det nødvendige.

DEL

– Har det ikke blitt fint her, spurte kirkevergen, presten og dugnadsgjengen for øvrig da PD stakk innom den nyutvidede kirken på Stathelle mandag.

Og det har det virkelig blitt. Stathelle kirke fremstår nå som en moderne arbeidskirke, og selv om ikke alt er helt på plass ennå, er det lett å forstå at sokneprest Arne Jørgen Lund gleder seg til å komme i gang med gjerningen i de nye lokalene.

– Dette er Stathelles nye storstue, smilte han mandag.

Over dobbelt så mange

Ikke minst har kapasiteten i kirken blitt betydelig større enn tidligere.

– Tidligere var det sitteplasser til 120 mennesker her inne, mens det nå etter utbyggingen er mulig å huse 280 mennesker sittende, forteller Arne Brekka fra byggekomiteen.

Utvidelsen av Stathelle kirke har vært en lang prosess, der kostnadene av ulike årsaker ble dobbelt så store som først antatt (12 millioner).

Svimmel kirkeverge

Kirkeverge Astrid Gundersen hadde selv trukket i kjeledressen mandag. Hun sto høyest oppe i en gardintrapp og malte, men syntes det var godt å komme ned på bakkenivå igjen.

– Jeg tar gjerne min del av det praktiske arbeidet, men jeg liker meg ikke veldig godt i høyden, smilte hun.

Dugnadsgjeng

Lions Club Bamble var på plass for å hjelpe til med nødvendig bæring i kirka i går. Ikke minst med tanke på at to pianoer skulle tilbake på plass, var det godt for presten og kirkevergen å få hjelp.

– Vi stiller mer enn gjerne opp ved slike anledninger, sa Inge Gromstad fra Lions.

I den nye kirken er det lokaler til ungdomsarbeid i kjelleren, nytt bårerom, nytt galleri og nytt universelt utformet toalett. Med andre ord det menigheten trenger i sin gjerning.

Artikkeltags