Gå til sidens hovedinnhold

Sommer-lekne damer på Valle

Artikkelen er over 12 år gammel

Tre kvinnelige kunstnere fra Bamble har bestemt seg for å leke sammen hele sommeren. I den tidligere klesbutikken ved Sjøbua på Valle åpner de galleri.

– Vi har lenge hatt lyst til å leke litt skikkelig sammen, og nå kom muligheten. Selv om vi bruker forskjellige teknikker, med helt ulike materialer, føler vi likevel at grunntonen harmonerer, og at vi utfyller hverandre med arbeidene våre. Nå håper vi naturligvis at alle som besøker Valle og Sjøbua i sommer vil føle det samme, sier de tre kunstnerne. Fredag begynte de å ta med seg de første tingene som skal stilles ut i den lille bua midt på plassen, og innen fredag lover de at den skal bugne av arbeider.

Nye ting

I og med at vi snakker om tre kunstnere, vil det naturligvis være unike produkter i galleriet hele tida.

– Vi holder alle sammen på å utvikle oss, og det vil nok dukke opp ting som folk ikke helt har sett oss gjøre tidligere. Det vil også dukke opp nye ting hele tida, fordi vi må produsere ting underveis i sommer, for å klare å ha ting i galleriet hele tida, sier Anette Kjellemyr.

De forteller at de åpner fredag som kommer, og kommer til å ha åpent i hele påska. I tillegg vil de ha oppe i de to langhelgene som kommer før sommeren, i tillegg til at de vil ha åpent galleri resten av sommeren.

– Vi kommer til å følge skoleferien, og vi vil holde åpent hele tida. Alle tre kommer ikke til å være her samtidig. Vi rullerer, både for å få produsert mer og få ferie, smiler damene.

Anette Kjellemyr

Kjellemyr har vært keramiker i over 12 år, og driver til daglig Alvehuset keramikk i Brevikstrand. Hun har en variert produksjon. En blanding av brukskunst og skulpturer former hun av steingodsleire. Store, rare kopper er nok en spesialitet, sammen med mugger, prinsesser, engler, froskeprinser og drager. Alt dette vil nok bli å finne på Valle denne sommeren, og hun røper at det er nye og spennende ting på gang i tillegg.

Lina Lein Hansen

Lein Hansen er utdannet kjole- og draktsyerske. Hun er for tiden i permisjon fra jobben som avdelingsleder i kostymeavdelingen ved Teater Ibsen. Hun har også i en årrekke jobbet for Gun Vik, og hennes produksjon av skinnklær.

I fem år har hun jobbet med firmaet Lina Lein, og de senere årene har hun deltatt på en rekke utstillinger. Hun jobber med re-design, med hovedvekt på dongeri. Gjenbruk står langt fram i panna på henne, og dongeri som materiale er et helt bevisst valg.

Gry Marie Grindbakken

Grindbakken er sølvsmed og filigransarbeider, som kanskje mest av alt er kjent fordi hun laget smykket Mette-Marit fikk da hun besøkte Bamble i fjor.

Som PD har skrevet tidligere, er hun i ferd med å fullføre mesterutdanning inne filigransarbeid, som en av veldig få i landet.

Grindbakkens arbeider har røtter i eldgamle tradisjoner, men hun setter dem sammen med nytenkning, slik at smykkene har et moderne uttrykk også.