Svindelforsøk mot Ineos

Svein Erik Vatle og Sverre Walle fra Bamble lensmannskontor advarer mot omreisende knivslipere. Ineos ble forsøkt svindlet fredag.

Svein Erik Vatle og Sverre Walle fra Bamble lensmannskontor advarer mot omreisende knivslipere. Ineos ble forsøkt svindlet fredag. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Omreisende knivslipere forsøkte å svindle til seg 137.000 fra Ineos fredag. Politiet advarer mot å gjøre noen som helst slags avtaler med dem dersom de skulle dukke opp.

DEL

Mannskaper fra Bamble lensmannskontor ble tilkalt til Ineos fredag, fordi representanter for et omreisende knivsliperfirma opptrådte truende for å få utbetalt 137.872 kroner de mente seg å ha til gode kontant.

– De sa de representerer et firma som har adresse Oslo. Dette er typisk omreisende, som er kjent for nettopp slike svindelaffærer fra tidligere. Her har Ineos dessverre blitt lurt trill rundt, og vi vurderer å lage sak på hendelsen, sier politioverbetjent Sverre Walle og politiførstebetjent Svein Erik Vatle til PD.

Tilforlatelig

Onsdag ble en lagermedarbeider hos Ineos oppsøkt av en tilforlatelig person som ville ha med seg et verktøy han kunne prøveslipe, for å vise hvor god jobb hans firma gjør. Torsdag kom han tilbake, denne gangen hadde han med seg flere. Da ba han om å få med seg flere verktøy for å slipe dem, og dersom Ineos ble fornøyd med jobben, skulle de betale 48 kroner per enhet som er slipt opp. Og lagermedarbeideren lot dem få med seg rundt 70 verktøy av ulike slag.

Lurt til å signere

Da de skulle gå med verktøyet, ba de lagermedarbeideren notere seg hva de tok med seg. Han gjorde naturligvis dette, og da passet en 13 år gammel gutt på å filme at han skrev lista. Fredag brukte de filmen som bevis på at lagermedarbeideren hadde gått med på at de skulle slipe verktøyet, og at de skulle ha 48 kroner millimeteren for jobben. Til sammen presenterte de en regning på over 137.000 kroner for å slipe 70 bor, freser og forsenkere. Ineos vil naturligvis ikke betale regninga.

Artikkeltags