Det er ikke ofte publikum høres like godt som vokalisten gjennom en hel konsert; Arne Hurlen kunne flere ganger trygt la stemmebåndene hvile, uten at noen lot seg påvirke av det. Publikum koste seg og sang med på slagere som «Sløv uten dop», «Lei av å bli lurt», «En solskinnsdag» og «Esensuell». Postgirobygget spilte også en del sanger fra den nyeste CD-en, blant annet tittellåten «Tidløs» og «President». Også dette så ut til å falle i smak blant publikummerne, i hvert fall etter antallet blide fjes å dømme. Smil, glimt i øyet, hender i været og allsang bidro til den særegne Postgirobygget-stemninga, som år etter år lokker folk fra fjern og nær til Wrightegaarden.

Gjensidig begeistring

Det er tydelig at også Postgirobygget setter pris på konsertene på Wrightegaarden, noe de formidlet både med ord og handling.

– På mandag meldte de regn både på fredag og lørdag. På tirsdag meldte de sol på fredag og regn på lørdag. Nå er vi her og været er bra. Det er uansett sol når vi spiller i Langesund, sa Arne Hurlen fra scenen.

Han kom videre med et velmenende råd til publikum:

– Legg opp sommerferien deres etter Postgirobyggets konserter på Wrightegaarden. Gamle kjenninger som «Idyll», «Tiedemanns kafé» og «23 tommer» var som alltid like populære. Det samme kan sies om «Bohemen leve», «Potteplanten Lotte» og den lokalt produserte «Sommer på jorda».

– Det var for en del år siden. Vi satt i 3. etasje på Wrightegaarden og en kar som var litt eldre enn meg (Jan Vincents Johannessen, red. anm) kom bort å spurte om jeg ikke kunne sette melodi til en sang. Den handlet mye om kø på E18. Da jeg kom hjem og begynte på melodien fant jeg ut at den handlet ennå mer om sommer i Langesund, fortalte Hurlen til et begeistret publikum.

Første konsert

– Det er første gang jeg er på konsert med Postgirobygget i Langesund. Jeg har gledet meg i to år, forteller 18 år gamle Helene Kallevik fra Skien.

Hun er veldig fornøyd, både med musikken og stemningen.

– Det er så bra sanger og de er så kule. Det er spesielt bra at sangene er på norsk, for da kan alle synge med, synes Kallevik.

Hun synes konserten er enda bedre enn det hun hadde forventet på forhånd.

– Det er bare helt utrolig bra, mener hun.