Gå til sidens hovedinnhold

Velger å hjelpe synshemmede

Artikkelen er over 8 år gammel

Elevene ved Bamble videregående skole inngikk samarbeid med organisasjonen Hjelp Moldova onsdag.

Elevrådet og veldedighetsgruppa på skolen har bestemt at de dropper den tradisjonelle Operasjon Dagsverk i år, og heller bruker kreftene på å samle inn penger som skal hjelpe synshemmede i Moldova.

– Vi er svært glade for å få til samarbeidet med Hjelp Moldova. Det er en organisasjon vi er sikre på kan tilfredsstille våre ønsker om å hjelpe trengende, sier elevrådsleder Julia Elisabeth Simensen.

Vil følge pengene

Veldedighetsgruppa forteller at de ønsket å finne et prosjekt der de kan følge midlene de samler inn fram til dem som får dem. Hjelp Moldova jobber først og fremst for å bedre forholdene for synshemmede i Moldova, og hver krone kan følges fram til brukerne og hva de fører til.

– Vi får også anledning til å være med til Moldova og treffe dem vi hjelper, forteller de ivrige elevene.

De er klare på at mangelen på nærhet til OD-prosjektene tid-ligere år er en av årsakene til at de har valgt å kutte det ut i år. Og det er ikke første gangen. Tidligere har de valgt å støtte Rachel Trovis prosjekt i stedet.

Juleaktivitet

Foreløpig har veldedighetsgruppa begynt å planlegge en juleaktivitet på skolen, der de skal invitere foreldre, og andre pårørende. Overskuddet fra arrangementet vil i sin helhet gå til trengende i Moldova.

– Av stor betydning for oss

President Hans Bjørn Bakketeig og sekretær Kåre Ness fra Hjelp Moldova er strålende fornøyd med avtalen i Bamble.

– Vi har fra før av avtale med tre skoler, og denne i Bamble blir vår fjerde avtale. Det er ikke til å stikke under stol at disse avtalene, og det de bringer med seg, er av avgjørende betydning for oss. Dette er en gledens dag, var den klare beskjeden fra presidenten onsdag.

Håper den blir varig

Han er også veldig klar på at han håper de kommende elevrådene og deres veldedighetsgrupper også synes det er en god idé å støtte deres hjelpearbeid.

– Vi har holdt på siden 1993. De siste 12 årene har vi stort sett jobbet for å hjelpe synshemmede. Over 7000 barn, unge og voksne har fått undersøkt synet, og det har blitt skaffet til veie nødvendige hjelpemidler. Mange av dem er nå i studier og arbeid på grunn av hjelpen fra Norge. Nå jobber vi for å få på plass nødvendig kompetanse i Moldova, slik at vi kan bli overflødige. Hjelpen fra elevene i Bamble vil føre oss nærmere det målet, men dessverre vil det nok ta tid likevel, slår presidenten fast.

Kommentarer til denne saken